Nadčasový design, který je opřen o klasiku. Véčkový dvouválec, uvolněná jízdní pozice, zkosený úhel řízení, ultraširoká zadní pneumatika a dvojitá koncovka výfuku, to vše v dosti futuristickém balení, které ale podle nás dohromady báječně funguje.

Společnost MBP byla založena v roce 2022 společností Keeway Motor Group a je zkratkou Moto Bologna Passione. Značka tím chce dát najevo svou vášeň pro motocykly a pokračovat v tradici a historii lokality, ve které vzniklo tolik úspěšných značek a modelů. Inovace, které jdou ruku v ruce s klasickými kořeny, na trhu fungují a nový model power-cruiseru je toho důkazem.

V srdci tohoto cruiseru bije mohutný dvouválcový motor do V o objemu 997 ccm s úhlem natočení válců 80°. Ten je schopen vyvinout maximální rychlost 198 km/h díky výkonu 65 kW při 7200 ot/min. Motor je chlazený kapalinou, vybaven šestistupňovou převodovkou a zadní kolo je poháněno řemenem. Vstřikování paliva zajišťuje systém Bosch a na plnobarevném 5" TFT displeji, pak může uživatel sledovat všechny jízdní metriky najednou, včetně změny jízdního režimu, nebo tlaku v pneumatikách.

Motocykl je vpředu vybaven USD vidlicí KYB se 120 mm zdvihy a zadním mono-shockem KYB s progresivním přepákováním pak nabízí 90mm. Na charakteru stroji pak přidává ultraširoká pneumatika Metzeler vzadu v rozměru 240/40VR18 a 130/70R18 vpředu. Brzdový systém je vybaven brzdiči J.Juan s ABS Bosch, kdy vpředu jsou dva 320 mm kotouče a vzadu jeden 300 mm.

MBP C1002V využívá moderní technologii IOT s geolokačním systémem (GPS) a mobilním připojením ve spolupráci se specializovanou firmou Motwi Technologies. Všechny stroje jsou pak vybaveny jednotkami MCU (Motorcycle Connectivity Unit) s vyhrazeným připojením s počátečním bezplatným tarifem, který se pak může lišit v závislosti na modelu a zemi.

 

Takzvaná "MBP Connect" je pak exkluzivní aplikace, díky které mohou majitelé MBP po předběžné registraci a aktivaci využívat nové bezpečnostní nástroje, jako je systém snímačů vibrací a pohybu, dálkové vypnutí a nouzové tlačítko. Aplikace automaticky aktualizuje všechny trasy bez nutnosti připojení bluetooth, protože motocykly mají vlastní službu připojení k internetu.

Na rovinu, tohle vše už člověk od moderního stroje očekává. To vše je navíc součástí v balení dobře odvedené designérské práce a celkově velmi příjemné ceny, která je pro český trh stanovena na 244.990 Kč. Škoda jen, že stroj přišel až na konci sezóny.