Royal Enfield rozšiřuje svou řadu 350-tek, kterou zastupuje Classic 350 a Meteor 350, novým modelem Hunter 350. Nyní je oficiálně uveden na indickém trhu a k dispozici bude ve dvou výbavách.

Podle dostupných informací by měl nový Hunter 350 být k dispozici ve dvou výbavách a to Retro Factory a Metro, přičemž Metro by mělo mít ještě dvě podvarianty a to Dapper a Rebel.

Pohání ho stejný jednoválcový motor J-series s objemem 349 ccm jako je v Meteoru a Classicu, který dosahuje výkonu 20 koní při 6100 ot./min. a 27 Nm při 4000 ot./min s maximální udanou rychlostí 114 km/h. Oproti modelům ze kterých vychází došlo ale k úpravě časování zapalování a dalším drobným úpravám. Dále je Hunter vybaven 5-ti stupňovou převodovkou.

 

Hunter by měl být přímou konkurencí Hondy CB350RS, Jawa 42, TVS Ronin a nově připravovaným motocyklem od Bajaj-Triumph. Ti se vesměs vyznačují podobnými designovými retro prvky scramblerů a roadsterů. Uváděná hmotnost Hunteru je 181kg, což sice naznačuje, že motocykl bude spíše ideální na takovéto bublání pro kraji, než honění parádních časů v Brně, i tak má ale o 18kg nižší pohotovostní hmotnost než modely ze kterých vychází.

Řada Retro Factory bude dále vybavena drátěnými koly, zatímco řada Metro bude mít kola litá. Standardem pro Metro budou přední dvoupístkové a zadní jednopístkové hydraulické brzdové kotouce s dvoukanálovým ABS, zatímco Retro dostane jeden kotouč vpředu se zadní mechanickou bubnovou brzdou a jednokanálovým ABS. Stroj bude dále vybaven teleskopickou vidlicí s dvojitým nastavením odpružení.

Hunter má také oproti sestrám ostřejší úhel řízení a náklon, což by mělo předurčovat sportovnější využití. Oproti Classicu má o 20 mm kratší rozvor a nižší světlou výšku s o 5mm nižším sedlem, což z něj dělá nejkompaktnější motocykl tohoto výrobce. Dodávat se bude s polodigitálním budíkem, který je součástí modelu Scram 411 a jako příslušenství navíc získá navigační modul Tripper.

Motocykl by měl svou kompaktností a designovým projevem oslovit především mladší publikum a to i díky spolehlivosti J-series motoru, nenáročnosti výbavy a atraktivní ceně.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY