Sešel se rok s rokem a vrabci na střeše znovu štěbetají o tom, že Ducati chce vstoupit do segmentu motokrosových motorek. Co nového tentokrát?

O tom že chce Ducati začít vyrábět motokrosové motorky jsme už několikrát psali. Naposledy v lednu 2019, což už je dost dlouhá doba na to, aby se spekulace mohly objevit znovu. Tehdy byla spekulace rozvířena magazínem Asphalt&Rubber, který si vzal za vzor obrázek Oberdana Bezziho (druhý obrázek) a k tomu dodala obrázek svůj - motocykl značky TM oblečen do polepů Ducati.

Ducati by tak mohla následovat Triumph, který chce začít vyrábět motokrosové (a enduro) motocykly a obsadit velmi zajímavý motocyklový segment - výrobně levných motocyklů které nemusí splňovat žádné emisní normy a přesto se prodávají za statisíce korun.

MX Ducati? Nee - pouze TMka v jejích barvách

Asphalt&Rubber přišel se spekulací, že se Ducati snaží koupit italského výrobce enduro a MX motocyklů TM Racing a včlenit je do vlastních struktur. Což se očividně nestalo. Nyní přichází nová verze šuškandy, kterou rozvířil příchod motokrosového jezdce Tonyho Cairoli do firmy Ducati.

Motokrosová Ducati - koncept Oberdana Bezziho

Tony Cairoli je špičkový motokrosový jezdec, který mezi roky 2002 a 2021 vyhrál několik šampionátů a naposledy v roce 2021. Nyní by se měl stát ambasadorem Ducati, testovacím jezdcem a týmovým manažerem, což zdvihlo vlnu spekulací o tom, že Ducati chce (dokonce již v roce 2024) vstoupit do šampionátu MXGP. Vlnu spekulací umocňuje i informace, že Alessandro Lupino a Marco Maddi odcházejí od Fantic Faxtory Team a mají se přesunout také k Ducati.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Odchod Tonyho Cairoliho od KTM je velikým překvapením, protože KTM ho provází již po dlouhou dobu. Pro Cairoliho to ovšem může být významná životní etapa, tedy přesun od pouhého továrního jezdce do čela vedení motokrosového týmu.