Inovace je v případě nového Scouta slabé slovo. Popravdě, značce Indian se v minulém roce příliš nedařilo. Možná právě proto výrobce masivně nainvestoval do nového Scouta, který je NOVÝ opravdu velkými písmeny.

Indian Scout je nejprodávanější model z nabídky značky. Platforma Scout je nabízena v pěti různých modelech, u kterých si zákazník může vybrat ze tří druhů výbavy. Nový Scout nemá se "starým" moc společného. Ve zcela novém rámu sídlí zcela nový motor o objemu 1250 ccm, který poskytuje výkon až 111 koní (82kW).

ids4

Scout 1250 (modelový rok 2025) zákazníkům nabídne výrazně odlišný vzhled oproti rokům předchozím, přestože se jedná stále o klasický americký cruiser. Na první pohled si můžeme všimnout zcela jiné a vyšší nádrže, která je výrazněji kapkovitého tvaru. Ta má nově o 0,5 litru větší objem a pojme 13 litrů paliva.

ids1

Mezigeneračně je motocykl o 12 milimetrů kratší, což by mělo majiteli přinést svižnější ovladatelnost v zatáčkách. Společně s vyšší nádrží se nám zvýšila i sedačka a to o 31 milimetrů, na 680 milimetrů. Přes nižší světlou výšku má nový Scout vyšší maximální úhel náklonu a to z původních 31° nově 33°, takže stupačky bude o asfalt brousit o něco později.

ids2

Jak bylo výše uvedeno, Scout přijde v pěti modelech. Je to Scout Classic, Scout Bobber, Sport Scout a Super Scout. Tyto stroje budou poskytovat výkon motoru 105 koní. Poslední a pátý Scout 101 je označen číslem 101, které definuje vrcholný model s prémiovým podvozkem, dvěma kotouči na předním kole bržděnými radiálními třmeny Brembo M4.32 a v neposlední řadě motorem o výkonu 111 koní a s maximálním točivým momentem 109 Nm.

ids3

Příjemným zjištěním je, že ve všech modelech Scout (1250 - 2025) motocykly zeštíhlely a jsou o cca 4-5 kilogramů lehčí, než stroje s motorem 1133 ccm. Což se může samozřejmě lišit úrovní výbavy. Tu Indian nabízí ve třech úrovních. Stroje přicházejí ve variantě Standard. Zákazník se může rozhodnout pro výbavu Limited, která přináší například tempomat, USB port, tři jízdní režimy motoru a kontrolu trakce.

ids5

Nejvyšší výbava Limited +Tech ještě navíc dotykový kulatý TFT přístrojový panel se systémem RIDE COMMAND, s integrovanou navigací, ve které si můžete plánovat a vyhodnocovat trasy. A také bezklíčkové zapalování. Výbava Limited +Tech bude standardem pro modely Scout 101 a Super Scout. U ostatních Scoutů si ji bude moct zákazník doobjednat.

ids6

A to není vše. Vedle toho že si budete moct svého Scouta objednat ve dvou až třech barevných kombinacích (podle modelu), v nabídce Indiana najdete více než 100 dalších originálních doplňků. Ty si budete moct objednat jednotlivě a nebo ve čtyřech předdefinovaných kolekcích za zvýhodněnou cenu.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Nového Scouta pro modelový rok 2025 si již dnes můžete objednat. Ceny začínají na částce 431 900,- Kč