A není to jenom o nových strojích, ale také o nových posilách na straně jezdců. Rok 2017 byl pro Ducati velmi úspěšný, ačkoliv se nedostali k vítězství v seriálu MotoGP.

Druhé místo je ovšem více než dobré a Ducati pro nadcházející sezónu posiluje jak na straně techniky, tak na straně pilotů. V roce 2018 budou v barchách stáje jezdit Andrea Dovicioso a Jorge Lorenzo. Společně s testovacím pilotem Michelem Pirrem debutovali v tradičních červeno-bílých kombinézách před čočkami fotoaparátů. Pro rok 2018 přibyla také i šedá barva. Modré pásky sponzora Flex-Box se přesunuly z bočních panelů na přední masku.

Na straně motorky jsou vidět evoluční kroky. Například aerodynamická křidélka zaznamenala poměrně dost změn. Ducati si ponechala černý box za sedačkou. Jakkoliv si stáj nechává detaily pro sebe, box zřejmě obsahuje různé elektronické systémy. Přístrojový panel vychází z modelu roku 2017.

"Právě proto, že jsme byli tak blízko výhře titulu, náš nový stroj pro rok 2018 není revolucí, ale evolucí toho dobrého, co se nám podařilo v minulosti. V novém stroji ovšem neztrácíme směr a mnoho uskutečněných drobných změn směřují k tomu, aby nová Desmosedici GP vládla tratím i v roce 2018"
Luigi Dall´Igna, generální manažer Ducati Corse

 

Tým brzy odletí do Malajsie na první předsezóní testy. Poté se přesune do Thajska na Chang International Circuit, aby se na začátku března přesunul na testování do Kataru. Právě tam začne 18. března sezóna Moto GP 2018.