Kawasaki chce ještě letos uvést na trh šest nových modelů. Budou to i inovované modely oblíbených cestovních motocyklů.

První na řadě je motocykl Versys 1000, který nově získal přídomek S.

Nový model Kawasaki Versys 1000 S pro rok 2021 je představen jako model střední třídy, který se nachází mezi standartní variantou a variantou SE. Varianta S získala všechny funkce, které debutovaly na SE, ovšem s malými rozdíly.

Největším vylepšením má být elektronické odpružení Showa, jež má i SE. Narozdíl od SE je podvozek Versyse 1000 S vylepšen o technologii Showa Skyhook, která přináší pohodlnější jízdu a lepší jízdní dynamiku.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Motocykl také obdržel nový multifunkční TFT displej, elektronický tempomat, inerciální měřící jednotku moderující brzdový systém ABS a také možnost připojení mobilního telefonu. Dalším významným rozdílem modelu S je instalace předního i zadního odpružení, u něhož je možnost ručního nastavení podle potřeb jezdce.

Model S je vybaven stále stejným řadovým čtyřválcovým kapalinou chlazeným motorem o objemu 1043 ccm. Výkon má 88 kW (102 koní) při 9000 otáčkách za minutu. Jeho točivý moment je 102 Nm při 7500 otáčkách za minutu. Síla je přenášena na zadní kolo pomocí šestistupňové manuální převodovky s obousměrným quickshifterem.

Mezi další funkce a vybavení patří All-LED světla, přísvit světly do zatáček, vyhřívání rukojetí s kryty rukou, DC zásuvka, Kawasaki Quick Shifter system (KQS), barva s vysokou odolností vůči poškození. Objednat si lze různé výbavové balíčky. K základní výbavě Standart lze přiobjednat balíčky Tourer, Tourer Plus & Grand Tourer.

Balíček Tourer obsahuje ochranu nádrže, boční kufry o objemu 56 L, které se odemykají jedním klíčkem a vnitřní tašky do kufrů.

Balíček Tourer Plus obsahuje gelovou ochranu nádrže, boční kufry o objemu 56 L, které se odemykají jedním klíčkem a vnitřní tašky do kufrů. Obsahuje také LED mlhová světla.

Balíček Grand Tourer obsahuje gelovou ochranu nádrže, boční kufry o objemu 56 L, které se odemykají jedním klíčkem a vnitřní tašky do kufrů, zadní kufr o objemu 47 L s vnitřní taško. Obsahuje také LED mlhová světla, univerzální držák na GPS a padací protektory.

 

Cena modelu 2021 Kawasaki Versys 1000 S se bude pohybovat okolo € 14,227.