Beta těží ze své popularity ve světovém šampionátu v enduru, která se odráží v solidních prodejích a tudíž možnostech inovací. Pro rok 2022 uvádí novinky ve dvoutaktních i čtyřtaktních modelech.

Beta RR 2022

Všechny model Beta RR dostanou nové zadní tlumení, které mimo odlišné charakteristiky tlumení dostanou i rozšíření možnosti pomalého a rychlého útlumu. Přední vidlice dostanou nové ventily a tudíž také odlišné možnosti jejich nastavení. Nově anodiziované trubky předních vidlic přinesou jejich novou barvu. Nová povrchová úprava rovněž přinese větší tvrdost povrchu a tudíž odolnost proti poškrábání. Podívejme se na detaily jednotlivých modelů:

RR 300 2T

Beta RR 300 2T je model, který ze všech nejvíc prošel změnami. Ty totiž zasahují i do motoru, který je kompletně inovován. Dostal nový válec, nový píst a novou kliku, která ve výsledku přinesla snížení zdvihu pístu. Nová je i hlava válce a výfukové koleno s nižším průměrem, které je lépe odladěno k celkovému designu stroje. Nová je i spojka, která dostala nové pružiny, které přinesou lehčí stisk páčky. Nový je i výfukový ventil.

RR 250 2T

I menší model dostal inovovanou spojku, která kláde menší odpor spojkové páčce. A nejde jen o lehkost stisku. Náběh přítlaku je méně progresivní a bude tudíž lépe kontrolovatelný. Předpětí pružin navíc přinesly tři možné polohy a tudíž tři různé charakteristiky záběru spojky.

RR 125 2T

Nejmenší dvoutakt dostal také nový výfukový ventil. A také novou hlavu. Tyto dva komponenty přinesou větší kroutící moment ve středních a vysokých otáčkách.

 

RR 4T

Všechny čtyřtaktní motory dostaly novou řídící jednotku. Ta mnohem sofistikovanější a bude využívat širšího komplexu funkcí. Řídící jednotka má možnost vybrat mezi dvěma jízdními režimy pro mokrý a suchý povrch. Volič jízdních režimů je za krkem řízení a tudíž jednak dobře přístupný a za druhé dobře chráněn proti ukopnutí při neočekávaném letu přes řídítka.

Celá 4T řada dostala novou převodovku a stejně jako 2T modely, inovovanou spojku s novými pružinami a lehčím chodem páčky.

Nové modely pro rok 2022 by měly být k dispozici od června 2021.