Společnost Yamaha uvedla model R6, který bude sloužit pouze na okruhové ježdění. Právě proto se jmenuje "Race".

Pohonem motorky je motor o objemu 599 ccm s vylehčenými písty a kompresním poměrem 13,1:1. Motor je vybaven titanovými ventily a za ním se vyjímá titanový výfuk Akrapovič.

Motorka je vybavena elektronicky řízeným systémem sání YCC-I a elektronicky řízeným plynem YCC-T. Dále je vybavena kluznou spojkou, šestistupňovou převodovkou a elektronickým quickshifterem, který umožňuje dokonalé řazení vyšších rychlostních stupňů. 

Hliníkový rám Deltabox doplňuje magneziový zadní rám a hliníková nádrž. Přední vidle značky KYB o průměru 43 mm a zadní KYB tlumič jsou plně nastavitelné. Radiální brzdy brzdí disky o průměru 320 mm. To umožňuje dostatečnou brzdnou sílu při rychlé jízdě na okruhu.

R6 Race bude k prodeji až v roce 2022. A to sice v barevné variantě Tech černé se zlatými vidlemi. Motorka bude připravena rovnou pro okruh, díky odstranění přebytečných částí, které se jinak užívají v provozu na pozemních komunikacích.

Motorka přijde o veškerá světla, zrcátka, klakson a vybavení potřebné pro spolujezdce, což je zadní sedadlo spolu se zadními stupačkami.

Motorku tedy nebudeme moct užívat při jízdě v provozu.

Stroj bude Yamaha dodávat od dubna 2022.