Italská společnost Bimota představila při rozhovoru na veletrhu EICMA 2021 novou verzi Tesi, cestovní motocykl s technikou Kawasaki.

Hlava společnosti Bimota Pierluigi Marconi potvrdil, že podvozek a mnoho dalšího bude z modelu Tesi využito i v dalších nových modelech.

Pořízená fotografie v úvodu ukazuje crossover verzi s přeplňovaným motorem z Kawasaki Ninja H2. Pro něj však přijde čas až v roce 2023. Na aktuálních fotografiích níže je vyobrazena dosavadní Tesi H2.

Na úvodním obrázku můžeme vidět vysokou nádrž, kapotáž a ikonické řízení s čepem řízení Bimota Tesi. Zadní část je prodloužená a je vybavena držákem na kufry.

Výfuk je mnohem výše než u již známých H2 modelů od Bimoty a Kawasaki.

Dále můžeme vidět litá paprsková hliníková kola o průměru 17". To naznačuje, že model bude připraven pouze na asfalt a bude se řadit do kategorie motocyklů Adventure-Sport.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Model bude poháněn čtyřválcovým motorem o výkonu 160 kW (200 koních). Podle interních informací bude vybaven novým radarovým systémem, který nyní uvedla Kawasaki v modelu H2 SX SE. Více podrobností o připravované Bimotě není prozatím známo.