KTM si dalo na začátek roku nový reklamní slogan. Midweight NAKED February má přiblížit fakt, že na začátku února chce ukázat nového naháče. A zřejmě rovnou dva.

Podle šuškandy by se mělo jednat od dva nové Duke 890. Duke 890 R by měl přijít 7. února a podle KTM by se mělo jednat o "ostřejší iteraci stávajícího super skalpelu". R by mělo být stále vybaveno brzdami Brembo Stylema a podvozkem WP Apex. Dá se čekat, že KTM připraví zejména facelift designu a po technické stránce přijdou jen minimální změny.

Větší novinku si však KTM nechává na později. Duke 890 GP by měl následovat 22. února 2022. Duke GP by měl být inspirován závodní KTM RC 8C. Ta je vybavena trubkovým rámem z oceli 25CrMo4, ultra lehkými koly Dymag, speciálním airboxem a speciálním vzduchovým filtrem a zejména kompozitní podsedadlovou palivovou nádrží. Až takovéto high-tech komponenty asi nebude možné od civilního stroje očekávat. Je možné, že KTM vybaví GP-čko lepším podvozkem a některé zejména plastové díly budou karbonové.

Je možné, že namísto 121 koní bude GP-čko vybaveno naladěným motorem LC8c, který by mohl dávat 124 koní, novými brzdovými kotouči Galfer a naladěným výfukovým systémem Akrapovič. Nový GP by tak nemusel přinést kdovíjaký výkon navíc. Ale mohl by být o několik kilogramů lehčí a to se vzájemně už počítá.  A tak se budeme muset nechat překvapit.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY