Ve věku 51 let nás bohužel opustila legenda trialu, endura i stuntridingu. Po sérií depresí si sáhl na život.

 

Smutné zprávy nepíšeme rádi a tudíž vůbec ne často. Jsou ovšem lidé, kteří definovali určité sportovní disciplíny. Chris Pfeiffer začal jezdit na motorce již jako dítě. Na trialové motorce již v patnácti letech vyhrál německý juniorský šampionát.

O tři roky později vyhrál německý trialový šampionát pro jezdce skupiny B. V letech 1996, 1997, 2000 a 2004 vyhrál rodák ze Schongau závod Red Bull Hare Scramble Erzberg v Eisenerz, jednu z nejtěžších extrémních enduro akcí na světě.

Poté se Chris zcela věnoval velkolepým kaskadérským jízdám. V průběhu let vyhrál mnoho titulů a byl zapsán jako bavič na mnoha významných akcích. To, co dokázal s motorkou na jednom a dvou kolech, ohromilo každého diváka.

Chris viděl zeměkouli ze všech stran, protože absolvoval různá turné po celém světě. V letech 2010 a 2011 byl Pfeiffer na velkém turné v Indii, dva kamiony přepravily jeho vybavení téměř 12 000 kilometrů po celé zemi. Představeních se účastnilo až 35 000 fanoušků. „Jakmile vyložíte motorku, lidi z toho šílí,“ popisoval Chris tehdejší nadšení.

Podle jeho manželky Renate se dlouhodobě potýkal s depresemi a v posledních měsících prodělal vážnou recidivu. Minulý víkend Chris viděl jen jednu cestu ven a vzal si život. Pohřben bude 26. března v 9:30 v Trauchgau. Každý, kdo se s ním bude chtít rozloučit, je vítán.