Honda Dominator NX650 byl velmi oblíbený motocykl osmdesátých a devadesátých let. Poháněl ho vzduchem chlazený jednoválcový motor, který měl velmi dobrou pověst nezdolného držáku.

Honda si nově registrovala v EU ochrannou známku NX a NX500, což nám napovídá, že by mohla přijít s novým a novodobým Dominatorem. Respektive, s Dominatorem nepřijde, protože ji v roce 2019 ochranná známka na název "Dominator"vypršela a Honda si ji neprodloužila. Jméno Dominator nyní vlastní Norton, kontrolovaný skrze indickou společnost TVS.

Vizualizace jak by mohla vypadat Honda CL500 (Young Machine)

Ale mohla by prostě přijít NX500, jako další (a nebo jediná) verze námi již dříve zmíněného motocyklu Honda CL500, který by měl (mohl) být vybaven motorem z CB 500 - dvouválcem o objemu 471 ccm. Na základě tohoto motoru již nyní vyrábí cestovní enduro CB500X, naháče CB500 a cruisera Rebel 500.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Nedávno se spekulovalo, že by Honda mohla vyjet se scramblerem CL500, který by navázal na řadu CL z osmdesátých let. A možná CL nebude a bude NX. Ať tak nebo tak, stroje budou zaplňovat současnou mezeru v nabídce Hondy - středněobjemového scramblera "na ryby", který by byl určen pro majitele řidičáku A2 - do 35 kW.