Před několika dny proběhl v rodišti motocyklů Moto Guzzi tradiční sraz majitelů a fanoušků. Značka na něm oznámila cenu a dostupnost své přelomové novinky.

V100 Mandello přijde na trh ve dvou verzích. Základní verze jde v bílé barvě Bianco Polare a v červené Rosso Magma. Jejich cenu výrobce natavil na hodnotu 15499 €. Mnohem sofistikovanější a vybavenější verze S přijde v zelené výroční barvě  Verde 2121 v kombinaci s šedou Grigio Avanguardia. Jeho cena je nastavena na 17999 €.

Pro značku Moto Guzzi se jedná o zásadní model, protože otevírá novou kapitolu v historii značky. Zcela nový motor zachovává typické znaky Moto Guzzi, tedy podélně uložený V-twin s úhlem rozevření válců 90° a zadní kolo poháněné kardanem. Zásadní změna se odehrála v systému chlazení motoru, které je již kapalinové a umožnilo výrobci vydolovat z litrového motoru velmi pěkných 115 koní a točivý moment 105 Nm, jehož 85% je k dispozici již v 3500 otáčkách.

Moto Guzzi V100 Mandello ve verzi S nabídne zákazníkům celou plejádu zajímavých a užitečných vlastností. Můžeme zmínit semiaktivní podvozek, adaptivní aerodynamiku s winglety, které se otevírají a zavírají dle potřeby a jízdního stylu, šestiosou měřící platformu zaišťující funkce náklonového ABS a náklonové kontroly trakce a samozřejmě řazení pomocí quickshifteru.

Barevná TFT displej je již samozřejmostí a samozřejmostí je i konektivita s mobilním telefonem skrze dedikovanou aplikaci. O dobrý brzdný účinek se postarají brzdové třmeny Brembo M4.32 a k nim napárovaná radiální brzdová pumpa. Svou Moto Guzzi V100 si již můžete nyní objednat a první kousky by se měly ukázat v prodejnách na začátku listopadu.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY