V kategorii naháčů se nám příjemně přiostřuje. Máme v ní nového Horneta, novou Suzuki GSX-8S, chystá se do ní nový Duke 790, se kterým nově příchozí CFMOTO sdílí motor. Co dalšího ještě můžeme čekat?

Obdrželi jsme informaci, že CFMOTO 800NK bude brzy připraveno k prodeji. Zatím ale máme k dispozici pouze tyto dvě fotografie, které fabrice unikly. Z těch se dá usoudit, že motorka nevypadá vůbec zle a kladně hodnotíme i její agresivnější linie. Soutěžit pak bude v segmentu větších naháčů s Hondou CB 750 Hornet a Suzuki GSX-8S. Přičemž Hornet byl již oficiálně představen a jeho cena je 190 tis. Kč. U Suzuki zatím více informací o ceně nemáme. Každopádně čínský model s motorem KTM by měl uživatele zaujmout nejen cenou, ale i vyšším výkonem.

800NK má deklarovanou hmotnost 186 kg a podle oficiálních údajů má výkon 100,8 hp při 9000 ot./min bez možnosti omezení na A2. Maximální hodnota točivého momentu je pak 81 Nm při 8000 ot./min. Jejím největším rivalem, ale bude jistě KTM 790 Duke o výkonu 95 HP, který by měl být v prodeji v červnu. Oba tyto motocykly pak budou vyráběny v Číně. Přičemž cena 800NK zatím nebyla oznámena.

CFMOTO zatím neuvedlo k modelu víc informací kromě toho, že bude vybaven třemi jízdními režimy: Rain, Street a Sport. Zajímavostí je přístrojový panel, který je na motocyklu umístěn vertikálně. Bohužel o tom, kdy půjde 800NK do prodeje zatím nic nevíme, dá se očekávat že to bude v průběhu jara tohoto roku.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY