Již za několik dnů nám české zastoupení CFMOTO na pražském veletrhu Motocykl představí nejnovější iteraci cestovního endura 800MT. Ta přinese změny zejména v elektronické výbavě.

Cestovní enduro CFMOTO 800MT je v České republice prodáváno ve dvou variantách, Touring a Sport. Za několik dnů výrobce představí na pražském Motocyklu verzi, cílící na technicky vyhraněné a náročné cestovatele. Motocykl s přídomkem Explore Edition přinese změny zejména v elektronické a bezpečnostní výbavě.

Model Explore Edition dotahuje a spíše i předbíhá některé konkurenční modely, protože integruje radar, který má pilota varovat před blížícími se událostmi. Sic to není radar umožňující funkci adaptivního tempomatu (což si CFMOTO schovává jako některý další update), přesto ale dokáže řidiče varovat o přítomnosti vozidla ve slepých úhlech zrcátek. Explore Edition disponuje zcela novým 8-palcovým displejem, do jehož grafiky je implementováno vizuální varování. Zadní radar je instalován do zadního lízátka blatníku a najdete ho pod vyraženým emblémem CRS.

Nový displej je sám o sobě na špičce současné produkce. Mimo jeho ohromnou úhlopříčku, jas obrazu a jemnost zobrazení je také dotykový, integruje konektivitu mobilních telefonů skrze Apple Car a Android Auto, ale také disponuje zcela plnohodnotnou navigací s možností si do ní stáhnout offline mapy. Displej také bude mít možnost jeho hlasového ovládání.

Explore Edition jistě potěší i milovníky offroad cestování. Jako první model má vypínatelný systém ABS, skrze nový jízdní režim "Off Road / All Terrain". Současně má stroj taktéž zcela nově elektronickou kontrolu trakce. Motocykl tak má nově 3 jízdní režimy výkonu motoru a 3 další režimy managementu kontroly trakce a ABS. Uživatel si tedy bude moct navolit, zda-li chce mít ABS zcela vypnuté, nebo vypnuté třeba jen na zadním kole. Podobně tomu je i s kontrolou trakce

V Ostatních ohledech zůstává motocykl nezměněn. Instalován je 91-koňový motor původně z KTM, podvozkové skupiny dodává japonská KYB, brzdy zase španělský J.Juan. Pro dlouhý dojezd má motocykl 19-litrovou nádrž, pro pohodlí potom nastavitelné rozměrné plexi, USB porty pro nabíjení elektronických příslušenství a pokročilý systém ABS.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Motocykly CFMOTO 800MT Explore Edition budou dodávány ve dvou variantách - Starry White a Gen Black a prozatím mají pro Českou republiku neupřesněnou cenu. Stejně jako dodání, kdy CFMOTO hovoří o naprosto neznámém termínu, kdy by se stroje mohly v Evropě objevit.