Kawasaki se hodlá vrátit do evropského endurového šampionátu. A protože enduro je doménou evropského kontinentu, vrací se se svou evropskou značkou Bimota.

Novou historii značky Bimota začínají psát Thomas Marini a Roberto Rossini v týmu GF Racing. Bimota byla donedávna známá coby tvůrce ultimátních motocyklů, které se ovšem omezovaly pouze na asfalt. V letošním roce ovšem tato značka nastoupí do italského národního enduro šampionátu.

Bimota BX 450 není stroj vzniklý na zelené louce. Naopak, vznikl v zelené fabrice s nápisem Kawasaki, která stroji dala jinobarevné plasty a malinko odlišný design.

V zásadě se jedná o motocykl Kawasaki KX 450, který značka Bimota představila na veletrhu EICMA v roce 2022. Kawasaki vlastní ve firmě Bimota 49,9% akcií a tak je logické, že to bude právě Bimota, která bude reprezentovat zelenou stáj na evropském kontinentu.

Firma nyní v krátkém facebookovém představení avizovala plány na letošní sezónu, které mají velmi reálnou podobu. Ty začínají v březnu 2023, kdy začíná italský národní šampionát. V něm uvidíme, co výše uvedení jezdci ukážou. A možná že Bimotu (Kawasaki) v následujících letech uvidíme i na evropské úrovni.