Problémy s přehříváním vedou k ohlášení servisní akce, v jejímž rámci má být odstíněn větrák chladiče. Následovat bude zřejmě i softwarový update.

Americký úřad NHTSA nařídil Triumphu vyřešit problémy s chlazením jeho motocyklů, které se objevily vloni v létě. Tomuto úřadu byly vloni nahlášeny případy přehřívání motocyklů Triumph Speed Triple RR a RS, které vedly k znefunkčnění motocyklů a zákazníkům tak vznikaly nepřiměřené výdaje, ačkoliv zákazníci nic neopomenuli a nepodcenili. V lednu se NHTSA doptal Triumphu, zda-li tento problém nějak řešil a na základě negativního stanoviska mu to nařídil. Triumph je tak nucen stáhnout 10132 motocyklů do servisu a odstínit jim větrák na chladiči.

Důvodem je větrák na chladiči, který sice fungoval, ale v mnoha případech za vysokých teplot, které mířily od motoru selhal, což vedlo v některých případech až k destrukci v motoru. Triumph by to měl řešit instalací dodatečného krytu, který má větrák chránit od sálajícího tepla od motoru. Současně by měl provést update softwaru, který by měl zajistit dochlazení chladiče a motoru od větráku i v momentě chcípnutí motoru. Postiženy jsou motocykly Speed Triple RS vyrobené v rozmezí 3. února 2021 až do prosince 2022 a Speed Triple RR vyrobené od 2. září 2021 do 5. října 2022.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Triumph by měl kontaktovat majitele těchto strojů a pozvat je do servisu na vyřešení problému. A protože víme, jak to v naší zemi chodí (nebo spíše nechodí), určitě je vhodné aby si majitel zkontroloval na specializované stránce Triumphu podle svého VIN, zda-li se ho akce týká. A pro jistotu být v dané věci opatrný a doptal se ve svém autorizovaném servisu.