Nový Zero SR-X bychom mohli zařadit mezi streetfightera a okruhový speciál. Pro kalifornskou společnost jde o zhmotněnou vizi o budoucnosti elektrických motocyklů.

Společnost Zero Motorcycles odhalila první snímky nového SR-X, který nazývají "elektrickým supersportovním motocyklem budoucnosti". Nové SR-X je interpretací SR/S, vytvořené ve spolupráci s Billem Webbem ze sanfranciského studia Huge Design, je poháněn elektromotorem ZF75-10 společnosti Zero a napájen lithiovou baterií ZF17,3.

Ve skutečnosti tento nový model představuje nejnovější výtvor v "Design the Future" od Zero motorcycles, kreativního centra, které v průběhu let dokázalo vyrobit některé inovativní elektrické motocykly. Tento program spojuje designéry a inženýry, přičemž jeho cílem je posouvat estetické hranice ve světě elektrických motocyklů. Bill Web vždy hrál klíčovou roli při budování vize budoucnosti Zero Motorcycles. Pod jeho rukou vznikl design FXE i jeho předchůce v konceptu, Zero SM.

"Koncepční SR-X má za cíl stát se referenčním modelem pro design elektrických motocyklů blízké budoucnosti, kombinující hladké a přesné linie s rozhodujícím vzhledem a čistě výkonnostními detaily typickými pro moderní supersportovní motocykly," uvádí Bill Web. Čistý, přísný a funkční designový přístup, byl kombinován s agresivními proporcemi a technickými komponenty, které se obvykle vyskytují u tradičních závodních motocyklů.

SR-X představuje pokus definovat novou podkategorii vysoce výkonných elektrických motocyklů tvz. high performance. Aerodynamické sportovní kapotáže jsou kombinovány se silničním charakterem. Cílem bylo aby sportovněji založení motorkáři ocenili design tohoto konceptu, který je minimalistický a futuristický, ale neobětuje kouzlo mechaniky a stylistickou čistotu superbiků.

Brian Wismann, viceprezident pro vývoj produktů ve společnosti Zero Motorcycles, také poznamenal: "Když Bill před několika lety poprvé digitálně představil svůj projekt Mono-Racr, okamžitě jsem pochopil, že tyto jednoduché, čisté tvary by byly pro elektrický motocykl naprosto perfektní. A je vzrušující, že se u konceptu SR-X podařilo Billovu vizi realizovat."

Byť se stále jedná o protyp, je společnost Zero Motorcycles přesvědčena, že tento nový koncept bude inspirovat motocyklový trh a dále posouvat hranice stylu nových motocyklů. Uvidíme, co nám budoucnost přinese.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY