Na design vrcholných modelů KTM jsme si v posledních letech už tak nějak zvykli a tak nastává doba, kdy je potřeba motorkářskou obec rozvášnit jeho změnou. Ta by měla přijít v půlce tohoto roku pro modelový rok 2025.

Změna by se měla postupně dotknout celé řady Adventure, jakkoliv je možné a z níže uvedené fotografie zřejmé, že ne celá řada Adventure ponese jednoznačně shodnou designovou linku. Na níže uvedené fotografii je budoucí KTM 390 Adventure s inovovanou maskou.

Jiný příběh se odehrává v nejvyší třídě, tedy u KTM 1290 Adventure. Či 1390 Adventure? To ještě nevíme. Každopádně tento stroj dostane značně podobný design přední masky, jaký jsme mohli vidět u nejnovějšího KTM Duke 1390 R.

U KTM 1290 (1390) Adventure bude oproti Duke chybět horní čočka, aby tam přibyl další víceLEDkový plošný segment.

U nejvyšší řady KTM nesmí chybět přední radar, který zajišťuje funkci adaptivního tempomatu. Ten se přesune zcela dolů pod světla, nad přední blatník, aby již nerušil design předních světel.

Dle úvodní fotografie je zřejmé, že nový veliký advík dostane o něco hranatější a agresivnější design nádrže a plastů nádrž kryjících. Jiné jsou zejména nádechy airboxu a také plexisklo, které je značně komplexní a je na něm vidět, že KTM vytáhla do intenzivního boje proti turbulencím. Z bočního pohledu mnoho dalších změn nevidíme, ovšem je potřeba brát v úvahu, že se díváme na vývojové prototypy v jakékoliv fázi vývoje. A dramatičtější změny ještě mohou přijít.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Otazník samozřejmě visí nad uvedením modelu do prodeje. Dá se očekávat, že nové modely s novým designem se objeví v půlce roku, coby oficiální uveřejnění. A k objednání by mohly být na podzim 2024.