Drudi Performance, světově proslulá designová dílna stojící za mnoha MotoGP lakováním (viz: Valentino Rossi), dostala příležitost spolupráce s Ducati. A společně přivedou na svět Ducati Streetfighter V4 S Supereme.

Spolupráce na projektech jsou dost komplikované už jen s dvěma účastníky, ale přidáním třetího se věci mohou velmi rychle stát chaotickými. Naštěstí je Ducati dost zkušená v výběru svých základních modelů i partnerů a pro svůj nejnovější brandingový projekt si vybrala bestiální, z Panigale odvozený, 208-koňový Streetfighter V4 S hyper-naked. Co se týče šťastných značek vybraných k ozdobení zmíněného stroje, první by neměla nikoho překvapit a je to výše zmíněná Drudi Performance.

dsu1

Druhým partnerem zvoleným pro tento projekt Streetfighter byl Supreme, značka streetwearu z New Yorku, která je hluboce zakořeněná v skateboardové kultuře a má na ni silný vliv.

dsu3

Ve skutečnosti je lak motorky výsledkem spolupráce designéra Alda Drudiho se Supreme, s paletou barev odrážející výrazný grafický styl značky, avšak způsobem, který využívá komponenty motorky v samotném designu. Například přední brzdové třmeny Brembo Stylema na Streetfighteru se stávají stylovým prvkem, s exkluzivní červenou barvou a bílým logem, které odráží tóny laku motocyklu.

dsu2

Jedinečně lakovaná bílá kola také integrují výrazné červené logo Supreme (bystřejší znalci umění mohou rozpoznat styl bílého písma od umělkyně Barbary Kruger), čímž se zdůrazňuje styl, který charakterizuje všechny nejnovější Ducati. V tomto novém provedení působí Streetfighter Supreme z roku 2025 jako dílo pop artu, což by se mohlo zdát trochu nepravděpodobné pro motorku, která je nazývána „jednou z nejlepších motorek v kategorii hyper-naked.“

dsu4

Další exkluzivní prvky na Streetfighter Supreme zahrnují horní brýle vidlic s vyrytým sériovým číslem motorky z limitované edice a speciální animaci na displeji. A jako všechny sběratelské Ducati bude i Streetfighter Supreme dodáván kupujícím v exkluzivní dřevěné bedně, doprovázený sadou příslušenství ve speciální krabici, která obsahuje certifikát pravosti, speciální plachtu na přykrytí stroje a komponenty pro možnost dvoumístné konfigurace. Ale jak se zdá, Streetfighter Supreme pro rok 2025 nemá žádné mechanické změny oproti standardnímu modelu V4 S.

dsu5

Supreme a Drudi také vytvořili kompletní řadu exkluzivního oblečení sladěného s motorkou, která zahrnuje jedinečnou závodní kombinézu a závodní bundu od Dainese, jež bude k dispozici výhradně prostřednictvím programu Ducati SuMisura pro ty, kteří si pořídí Streetfighter Supreme. Další je exkluzivní závodní helma založená na modelu Arai Corsair-X se speciálním lakováním a závodní kožené rukavice Spidi C1. Kromě jezdeckého vybavení nabídne distribuční síť Supreme také kolekci lifestyleového oblečení, která zahrnuje bundy, mikiny, kalhoty a čepice.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Tato spolupráce je pravděpodobně známkou toho, že Ducati se snaží oslovit mladší demografickou skupinu, protože kolekce má za cíl kombinovat závodní DNA Ducati s více undergroundovým světem fanoušků Supreme. Tato vysoce profilová brandingová akce přijde na pořádnou sumu; Ducati uvádí cenu 50,000 dolarů jako doporučenou maloobchodní cenu. Celá kolekce, včetně motorky, bude dostupná v velmi omezeném množství a po dobře definované období, ačkoliv Ducati nám přesná čísla nespecifikovala.