Řešení, které my mohlo udělat radost automobilistům přesedajícím z auta na skůtr. Honda by jim chtěla dát pod pravou nohu plynový pedál. Kdy bude namísto řídítek volant, ještě nevíme.

Honda je, jak je známo poměrně svižná a vynalézavá, co se inovací týče. Jako největší výrobce motocyklů světa totálně popírá korporátní pravidla a naopak, často určuje směr vývoje, což je například vidět v případě motocyklových automatických převodovek.

Nový průmyslový patent, který si Honda registrovala ukazuje možnost instalace plynového pedálu pod pravou nohou řidiče, což by některým motoristům mohlo přijít jako praktické. Však někteří motorkáři silně trpí omezeností dnešních motocyklů, když se třeba potřebují rozloučit s kámošem a dát si "pěstičku". Také některé starší ročníky odkojené počítačovou hrou Road Rush vědí, jaký je problém v reálném provozu přetáhnout předjížděného motorkáře řetězem po zádech, když musíte zrovna pravačkou držet plynovou rukojeť.

Nový patent také jistě uvítají ti, kteří s baseballovou pálkou rádi seřizují úhel sklonu zrcátek vozidel v hustém provozu. Ti si budou moct nově přehazovat pálku z levé ruky i do pravačky, čímž o 100% zvýší svůj přínos společnosti.

Je vidět že Honda myslí progresivně. Klasická plynová rukojeť prozatím na skůtrech Honda zůstane. Patent hovoří o tom, že plynový pedál bude příplatkovou (volitelnou) součástí výbavy.