Opuštěná farma u loděnice ve státě Tennessee (USA) ukrývá tisíce klasických motocyklů, většinou ze 70. let a dokonce i několik automobilů.

Uprostřed hromady motorek vykukují zajímavé stroje, například Honda DAX, nebo spíš to co z ní zbylo. Leží tam tisíce kusů a pomalu pod vlivem přírody korodují a ztrácejí na své původní kráse. Většina z nich je v dost špatném stavu, počasí si na nich vybírá svou daň a pomalu je sžírá rez. Pro duši milovníka starých strojů je to přímo hororový pohled.

Okolo se povalují i tříkolky, které byly kdysi v USA velmi populární, dokud velké množství nehod nevedlo v roce 1988 k jejich zákazu. Je zde vidět také mnoho motycklů Honda a jiných terénních motorek od různých výrobců. Ve videu, které najdete níže, se pak v jedné chvíli kamera na videu zaměří na stroj, který by mohl být Yamahou XS 500 z poloviny 70. let, která by jistě stála za renovaci. Pěkný kousek.

Manažer YouTube kanálu Auto Archeology ve videu přiznává, že jeho znalosti o motocyklech nejsou nijak velké, dokonce nezná ani značku Benelli, kterou lze na nádrži přečíst a motá se dál s kamerou především kolem stodoly, kde jsou modely přeci jen trochu více chráněné. "Procestoval jsem celou zemi a viděl jsem úžasné věci. Ale nikdy jsem neviděl les s tisíci motorek. Byl jsem tam jen pár hodin a nestihl jsem si prohlédnout všechno." říká youtuber.

Odhaduje se, že na pozemku o rozloze jednoho akru (asi 4000 m2) je roztroušeno asi 3000 motocyklů. Majitel má v zadní část jedné dodávky skrýš náhradních dílů a motorů. Většina modelů pochází ze 70.let. V další dodávce nacházíme další zázraky, většinou z modelů Honda a Yamaha. Většina motocyklů je bez sedla a nádrže, ale s motorem a podvozkem, což je dobrý základ pro začátek renovace. Není těžké mezi nimi najít nějaký model, který by se vám opravdu líbil a stál vám za to vdechnou mu znovu život.