Dune 125 X Black Edition je nízký, vodou chlazený, jednoválec, který uživateli umožňuje snadný pohyb v městské džungli, ale i možnost opustit hranice asfaltu a užít si občasnou jízdu v terénu. Je vhodný pro začátečníky a mladé jezdce a navíc ho lze pořídit za více než rozumnou cenu.

Společnost Malaguti byla založena Antoniem Malagutim v roce 1930 jako obchod s prodejem a servisem jízdních kol. Teprve v roce 1949 vyrobila svůj první stroj s motorem. Od tohoto roku společnost tvořila v "duchu Bologni", čímž fabrika označuje prvky, které provázejí výrobu všech jejich strojů, od toho prvního až po nynější. V roce 2018 pak značku převzala a oživila rakouská skupina KSR. Ta od té doby navrhla, vyvinula a vyrobila celou řadu modelů, jako je například tento Dune 125 X Black Edition.

Stroj je vybaven kapalinou chlazeným jednoválcovým motorem s výkonem 13,4 hp, 10,5 Nm kroutícím momentem a 6ti stupňovou převodovkou. Díky nádrži o objemu 11,2 litru se spotřebou 3,1 litru na 100 km tak lze ujet více než 360 km po asfaltu, nebo mimo něj.

Vpředu najdeme teleskopické vidle, vzadu pak monoshock centrálně uložený na kyvné vidlici. Kluzáky vidlic jsou pak chráněny měchovými kryty, které zabraňují vniknutí prachu a nečistot do těsnění. Díky rozměrnému plexisklu je jezdec poměrně dobře chráněn před nepřízní počasí. Tyto charakteristické prvky, včetně krytu motoru zlepšují jízdní vlastnosti v terénu a zabraňují poškození motoru.

Dune 125 X je vybaven vyplétanými koly. Vpředu je použit kotouč o průměru 300 mm s dvoupístkovým třmenem, zadní kotouč má průměr 280 mm s jednopístkovým třmenem, vybavené systémem CBS. Stroj by pak měl být k dispozici za cenu od 3799 €.