Na jaře letošního roku jsme vám již přiblížili skutečnost, že značku Morbidelli (dříve jen MBP) znovu rozdýchává Keeway Group - jeden z největších světových hráčů v oblasti skútrů a motocyklů, kam patří i další slavné značky, jako Benelli či Keeway. Nyní je již oficiálně známá i její působnost v České republice.

Historie Morbidelli je pevně spjatá s úspěchy ve světě silničních závodů, včetně titulů mistrů světa. Tato značka je spojena s legendami, jako je Graziano Rossi, otec slavného Valentina Rossiho, což jen dokládá její prestiž. A dovoz těchto značek do České republiky a Slovenska pak zajišťuje společnost NEVIMA GROUP za kterou zde stojí roky zkušeností.

morb01

Nová nabídka Morbidelli postupně pokryje všechny kategorie motocyklů od 125 ccm až po 1000 ccm. V současné době jsou ovšem k dispozici dva modely: naháč M502N a power cruiser C1002V.

morb02

Fanoušci této značky se mohou těšit na připravované velké cestovní enduro model Morbidelli T1002VX, jehož výroba právě začala a které bude dostupné od října tohoto roku. Pro sezónu 2025 se pak chystá uvedení silničního modelu s koly 17 a 17 palců.

morb03

Kromě toho Morbidelli letos rozšíří svou nabídku o skútry s objemy 125 ccm a 300 ccm, které budou brzy dostupné i v České republice. V příštím roce se pak portfolio značky rozroste o další modely motocyklů a skútrů s objemy 125 ccm, 300 ccm a 500 ccm.

morb04

My napjatě očekáváme především velké cestovní enduro s V-twin motorem s označením T1002VX, který jsme měli šanci si trochu osahat na letošním Brně a doufáme, že výrobce neudělá této historicky významné značce ostudu. Ba naopak, vtiskne ji novou svěží tvář, ruku v ruce s patřičnou kvalitou.