Když už má doma Honda povedený nadlitrový řadový dvouválec, bylo by škoda kdyby ho neupotřebila ve více strojích než jen u současných dvou. Po Africe Twin, CMX1100 Rebel a nedávno spatření CB1100X s ním chce postavit silničního cesťáka.

Na druhou stranu, podle všeho chce být Honda opatrná, aby zbytečně nekanibalizovala své stávající portfolio, stroj by neměl být konkurencí ani Gold Wingům, ani naháčům řady CB. Kde Hondě chybí želízko v ohni je crossover, který by mohl nahradit již neprodávaný Crosstourer 1200. Jeho podoba nedávno unikla na veřejnost. A k němu se dostává na svět průmyslový vzor, na jehož základě by měla vznikat podoba nového motocyklu.

Nový cesťák by tak mohl být vhodným menším doplňkem ke stávajícímu Gold Wingu. Vedle Hondy CB1100X (úvodní a poslední foto) která je také osazena tímto motorem a která bude konkurovat BMW S 1000 XR, Kawasaki Versys 1000, silniční Ducati Multistradě 1260, nebo MV Agustě Turismo Veloce Honda uvede ještě zcela cestovní variantu stroje NT. Poslední člen této rodiny byla Honda NT700 Deauville, která se přestala vyrábět v roce 2012.

U výše uvedeného schématu vidíme, že stroj je vybaven zcela jiným rámem než CB1100X. Nakonec ale ani tato podoba nemusí být konečná, protože rozměry rámu na schématu jsou poněkud prťavé a odpovídají spíše naháči, než cestovnímu korábu.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY