Prodávat drahé a specifické motorky není úplně lehký byznys. A tak se je výrobci snaží prodávat v různých limitovaných edicích. Triumph Rocket 3 není nijak zvlášť exkluzivní stroj, aby se na něj stály fronty.

Proto se výrobce snaží vyjíždět s limitovanými edicemi, které se odlišují od běžné produkce. "Běžná produkce" je taktéž někdy hodně nadnesené slovo. Třeba MV Agusta, nebo Moto Morini prodají většinu svých strojů v různých limitovaných edicích. Podobně by tomu mohlo být s novým limitovaným Rocketem 3 série Black.

Rocket 3 R Black a Rocket 3 GT Triple Black jsou dvě speciální verze, kterých se vyrobí 1000 kusů od každého. Černé zbarvení je agresivní a současně elegantní. Poháněny jsou extravagantním podélně uloženým řadovým tříválcovým motorem o objemu 2500 kubíků. Motor poskytuje u těchto modelů výkon 167 koní a maximální kroutící moment 221 Nm. Rám motocyklu je hliníkový, podvozek dodává japonská Showa a přední kolo brzdí špičkové třmeny Brembo Stylema. Aby byl vysoký výkon motoru zvladatelný, je motocykl vybaven celou plejádou elektronických asistentů. Předně je to náklonové ABS, nastavitelná kontrola trakce, několik jízdních režimů motoru a třeba i asistent rozjezdu do kopce.

Dva limitovaní protagonisti nejvíce charakterizují svou exkluzivitu již svým názvem. Jsou to především barevné kombinace. Bylo by lepší se rozhovořit o tom "co není nalakováno černě", než naopak. Z viditelných míst je to celý motor, svody, koncovky výfuků, kola, rámečky světla, flyscreen, kryty chladiče, sedačky, podsedlovky, pedál zadní brzdy, řadičku... je toho mnoho.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Obě dvě verze také mají přední blatní vyveden v černém karbonu. Rocket 3 Triple Black má pak nádrž vyvedenu v trojité šedé škále, která charakterizuje jeho název.