Již roku 1946 se započala výroba Vesp. Vespy se dostaly do celého světa a to nejen pro mladé publikum. Oblíbily si ji všechny generace a možná dokonce i všechny země našeho světa.

Na oslavu 75. výročí značky Vespa vznikla speciální edice Vespa 75th Annivesario k modelům Vespa Primavera S. Motor má objem 125 ccm, takže to není příliš agresivní stroj.

Tato limitovaná edice zahrnuje jinou barvu a další doplňky. Ocelová karosérie se u tohohle modelu představuje v originální žluté metalíze Giallo 75th. Blatník a boky jsou v lehce tmavším odstínu popsány čísly 75. Tato barevná kombinace je inspirována tradiční Italskou kravatou "Giallo Pirite".

To není až tak veliký rozdíl oproti jiným modelům. U tohohle modelu je však toho navíc mnohem více. Vespa je vybavena sedlem z nabukové kůže s lemováním v šedém odstínu "Grigio Fumo". Dále má ráfky v šedé metalické barvě s leštěnými okraji a řadou chromovaných detailů.

Jednou z chromovaných částí Vespy se stal její zadní nosič. Doplňuje ho kulatá brašna z nepromokavého černého materiálu s poutky a ramenním popruhem pro rychlé a snadné uchycení k držáku.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Vespa je také vybavena barevným, necelých 11cm velkým (4,3 palců) TFT displejem. Tento displej podporuje také systém Vespa MIA, který umožňuje připojení chytrého mobilního telefonu.

Kromě toho zákazník obdrží ke svému modelu Vespa 75th Anniversario balíček "Welcome Kit". Balíček obsahuje elegantní italskou šálu ze žakárového hedvábí s ručně obšitými okraji, dobový ocelový štítek Vespa, osobní knihu pro majitele a dokonce osm sběratelských pohlednic s vyobrazením všech dekád historie značky Vespa.