Nová prezentace Moto Guzzi ke stoletému výročí v sobě ukrývá malé nevýrazné překvapení...

Překvapením je zcela spodní obrázek vpravo dole, pod kterým se ukrývá rozmazaná silueta motocyklu. A ten vypadá, soudě dle hojně zastoupené zelené barvy jako kapotovaný. Nebo alespoň s nějakou polokapotáží.

V porovnání s cestovním endurem V85TT je zřejmé, že na obrázku má stroj příkřejší sklon předních vidlic a tak by se mělo jednat o jízdně znatelně svižnější motocykl. Řídítka více vpředu a hmota stroje více kupředu napovídají, že by motocyklu mohl být po chuti více sportovní styl jízdy. Že to nebude vyloženě sportovní motocykl zase napovídá od kardanu vedené lízátko zadního kola.

Moto Guzzi Griso 850 (2006-2009)

Sečteno a podtrženo, mohlo by se jednat o sportovněji pojatého naháče s nějakým množstvím kapotážních prvků. Sice to nebude supersport, ale na druhou stranu by to mohlo být dost vzdálené od V7 s 850 ccm motorem. Ta má aktuálně 65 koní, přičemž motor toho umí o dost víc. V cestovním enduru V85TT má motor koní 80. A s takovýmto číslem by mohlo počítat i "malé Griso", kterým by mohl nový model být. Pokud ano, tak by mohlo být "nové Griso 850" o 5 koní silnější než předchozí. A zároveň o zhruba 30 kilo lehčí. Byl by to určitě citelný posun. Šuškanda hovoří, že by Moto Guzzi mohla stroj fanouškům představit na výročním setkání v Mandellu 9-12. září 2021.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Připomeňme jen, že Moto Guzzi již Griso 850 vyráběla. V roce 2021 by se mohla obloukem vrátit ke své nedávné produkci a využít vysoké popularity svého véčkového motoru.