Po několika teaser videích italská společnost Ducati představila limitovanou edici offroadových scrabmlerů.

 


Jde o limitované modely Desert X na oslavu spolupráce mezi společností Ducati a výrobcem motorkářského oblečení Fasthouse. Zajímavostí je, že offroadový závodník Jordan Graham, který byl oblečen značkou Fasthouse, zvítězil v roce 2020 v Hooligan třídě v závodě Mint 400.

Těchto modelů bude dohromady 800. Modely jsou inspirované modelem Scrambler Desert Sled s motorem o objemu 803 kubíků. Moc se od této motorky neliší, v základu je nový model stejný. Rozdíl nastává jen na estetické stránce, kde se grafický design inspiruje barevnými prvky motorek, které se zúčastnily závodu Mint 400.

Mezi hlavní barvy patří černá a šedá. Na nádrži si můžeme povšimnout loga "Fasthouse", u kterého je i nápis "Ducati Scrambler One". Rám v červené barvě je opatřen plíškem, na kterém je jedno číslo z 200-ti modelů. Tato maličkost dělá každou z osmistovek jedinečnou.

Sedlo je opatřeno protiskluzovým povlakem. Sedlo je ve vášce 860 mm. Vyplétaná kola jsou v černé barvě o rozměrech 19" u předního a 17" u zadního. Kola jsou obuta do offroadových Pirelli Scorpion Rally STR pneumatik.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Ve standartu je model dále vybaven nastavitelným odpružením Kayaba s 200 mm zdvihem odpružení a s velkými offroadovými stupačkami s vyjímatelnou gumovou částí. Tak si utíkejte jednu sehnat, dokud jsou k mání.