Společnost sídlící v Trevisu rozšířila svou rodinu o několik enduro a motocrossových motorek.

V roce 2022 se můžeme těšit na zcela nové cross-country čtyřtakty XXF 250 a XXF 450. Spolu s nimi přijdou také dvoutakty XX 250 a XX 125. Přidá se i čtyřtaktní enduro XEF 450, které patří ke starším modelům XEF 250 4T a XE 125 2T.

Model XX 250 obdržel nový válec díky inženýrům společnosti Fantic, jednotku řízení Fantic, která má dvojité mapování s přepínacím tlačítkem na řídítkách a výfukový systém Arrow. Dále je vybaven hliníkovým rámem, odpružením značky KYB a brzdami značky Nissin.

Čtyřtaktní XXF 250 a XXF 450 mají motory a rámy značky Yamaha. Dostávají novou řídící jednotku RX1Pro Athena s trojitým mapováním a možností propojení chytrého mobilního telefonu pomocí aplikace s řídící jednotkou. Také jsou vybaveny odpružením KYB a brzdami Nissin.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

XE 125 2T má vodou chlazený jednoválec stejně jako jeho předešlá verze. Má jen jinou hlavu a kompresní poměr. Výfukový systém je opět Arrow.

XEF 250 4T je vybavena Athena-GET kontrolní jednotkou, co má i XEF 450. Aplikace WiGET umožňuje na chytrém mobilním zařízení individuální nastavení motorky a výfukového systému Arrow.