BMW představuje novinky své modelové řady pro rok 2022. Nové jsou nejen barevné kombinace, ale také modernizace techniky.

BMW již dříve avizovalo a nyní i představuje vylepšení velikého množství motocyklů svých modelových řad. Většinou se jedná o nové barevné kombinace a změnu designu. Někdy také o rozšíření doplňkové výbavy.

Cestovní enduro G310 GS získalo novou barevnou kombinaci Triple black a současně výroční barevnou kombinaci. Současně bude roadster R310 R nabízen i v nové kombinaci s modrou metalickou barvou a s červenými koly. Barevná verze Polar bude stažena z nabídky. Ze změny designu můžeme vypíchnout nový držák SPZ a černou přední masku.

Rodina NineT u modelu Scrambler nově nabídne doplnění o endurovější pneumatiky. Ty by měl také mít jako volitelnou výbavu i městsky pojatý NineT Urban Scrambler. NineT bude také nově k dostání ve výroční modré metalické barvě.

Modelová řada klasiků R18 a R18 Classic dostala novou barevnou variantu červené matné metalické barvy Manhattan, ale také nejvybavenější verzi "719 Galaxy Dust". Současně vyjede s verzí " K modelu 719 si budete moct nově objednat balíček "719 Design Package AERO", který obsahuje nové kryty hlav válců a prsíčka motoru z kartáčovaného hliníku. Balíček také obsahuje jiné sedadlo a dvě varianty kol na výběr. Majitel si také bude moct v rámci balíčku vybrat kolekci chromovaných dílů bez příplatku. R18 dostane nové držáky bočních tašek, které jsou níže položené a v případě že budete chtít jet bez nich, držáky nebudou potřeba demontovat.  BMW zastaví výrobu edice "First Edition"

Veliké cestovní enduro R1250 GS bude vydáno v nové verzi Triple Black. Z hardwarových změn můžeme vypíchnout inovované držáky hliníkových kufrů a nový 10,25-palcový displej. Celý stroj dostane novou verzi motocyklového softwaru.

Sportovněji pojatá R1250 RS (fotografie v úvodce) dostane novou barevnou kombinaci s červeno-černým rámem. BMW současně zastaví výrobu modelu se žlutým rámem.

Menší cestovní endura F750 GS a F850 GS dostanou varianty Triple Black a současně BMW ukončí výrobu 40-leté výroční edice.

 

Superbike S1000 RR dostane nejvíce hardwarových úprav ze všech modelových řad BMW. Vedle nové šedé metalické barvy můžeme zmínit nové sedlo, standardně dodávané vyhřívané gripy, tempomat a nově naprogramovaný Dynamický paket s novými jízdními režimy Riding Modes Pro. Pro S1000 RR bude k dispozici i závodní balíček, ve kterém bude M-sportovní sedlo, lehčí M-baterie, GPS měřák na okruhy, lehká kovaná M-kola, nebo volitelná zcela karbonová kola.

Balíček CNC obráběných prvků dává na výběr nové lehké páčky, řadící páku a páku zadní brzdy. Současně bude možné si zakoupit okruhové chrániče páček.

Cestovně sportovní model S1000 XR sdílí stejný motorový základ s roadsterem S1000 R. Také dostane novou kombinaci Triple Black a současně i barvu Racing Red 2 a barevnou kombinaci Light White / M-Motorsport. Pro S1000 XR je to poprvé co má na výběr z M-kových barev.

A nakonec F900 R a F900 XR. Motocykly budou k dispozici v nových barevných variantách. Modely budou nabízeny ve variantách Sport a Exclusive. Edice San Marino a Sport Hockenheim budou ukončeny. F900 XT bude stejně jako větší sestřička S1000 XR dodávána v Triple black variantě.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY