Společnost Fantic Motor bude expandovat na nové trhy. Zmiňuje Německo, Španělsko, USA a "další země".

Trh enduro motocyklů se začíná trochu zahušťovat. Zájem o ježdění mimo asfalt na něj lákají nové hráče (Triumph) a stávající výrobci cítí vysokou poptávku a posilují výrobu. Fantic má tu výhodu, že trefil na hlavičku segmenty, které jsou aktuálně mezi uživateli populární - cestu mimo asfalt. Pro méně dobrodružné zákazníky má celou plejádu scramblerů, pro ty více enduro laděné má pan širokou škálu enduro a motokrosových motorek.

Fantic Motor byla založena v roce 1968. Před nedávnem odkoupila od Yamahy motorárnu Minarelli a také celou divizi enduro motocyklů Yamaha WR. Aby byla jeho expanze ještě rychlejší, získal Fantic podporu 7 mil € od Unicredit Bank, kterou hodlá rozdělit do posílení výrobních kapacit a současně pro vybudování dealerské sítě ve zmíněných zemích.

Na domácí základně hodlá investovat jako do vývoje enduro motocyklů, tak do vývoje e-biků, které také velmi dobře prodává.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Fantic má mezi investory dobré jméno. Za 50% jeho závazků se zaručila organizace SACE - podporující italské podniky. Značí to, že i finanční sektor vidí u Fanticu silný potenciál.