Moderní doba vyžaduje moderní přístupy. U Harley Davidson, již jako mnozí jiní zjistili, že prodej ojetých motocyklů může být pro značku solidní finanční příjem. Zejména když se jedná o prodej s minimem rizik.

Včera proběhlo médii, že prémiová značka jako Bentley spustila systém prodeje ověřených použitých aut této značky. Manažeři Bentley přitom tvrdí, že podle jejich zkušeností, ojetý Bentley má mnohé výhody. Samozřejmě ho nový majitel pořídí levněji, ale velikou devizou je, že ho pořídí hned, když čekací lhůty na nová auta jsou měsíce až roky. Uvedli, že mají vysledováno, že noví majitelé ojetých Bentleyů se do dealerství vrací, aby později, s odstupem měsíců až několika let, pořídili Bentley nového. Americká motocyklová značka chce samozřejmě prodávat nové motocykly. Ale ví, že i na ojetých motocyklech jsou rabaty.

HD natolik doceňuje tento nový přístup, že svůj H-D1 Marketplace dokonce anoncuje jako úvodní článek na svých webových stránkách (anglických). H-D1 Marketplace by se měl stát (podle šéfa HD Jochena Zeitze) největší prodejní platformou použitých a předváděcích motocyklů Harley Davidson v USA. Aktuálně jsou v systému nahrány motocykly v celé americké dealerské síti. Platforma má nicméně i funkci "Sell My Bike", přes kterou by do systému mohl vkládat motocykl na prodej i vlastník individuálně.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Dá se očekávat, že takovýchto individuálních nabídek budou v platformě tisíce. A prozatím jen v USA. Jestli a kdy bude tato platforma zprovozněna i pro mimoamerický trh zatím nevíme. Více informací přímo na stránkách Harley Davidson H-D1