Benelli TNT 899 se po mnoho let neprodávala. Příčinou jsou emisní normy Euro 4 i Euro 5. Jelikož motocykl nesplňoval emisní požadavky, tak nemohl být dále prodáván. Avšak časy se mění, výrobci stroje modernizují a TNT 899 se vrací na trh. Byť zatím jen v Číně.

Před pár dny Benelli uvedla upravenou verzi této motorky jak z technického tak estetického hlediska. Vzhledově se nejvíce podobá své větší sestře TNT 1130, která byla navrhnuta motocyklovým designérem Adrianem Mortonem. Nová TNT 899 bude mít však o něco modernější vzhled.

Mezi hlavní změny patří nový přední světlomet s LED proužkem na vrchní straně a nové boční plasty vytvarované tak, aby kopírovaly obvod větráčků chladiče.

Motocykl si ponechá radiální třmeny značky Brembo, které ovšem v nové generaci (úvodní foto) mění za model Stylema. Brzdy jsou v kombinaci s brzdovým systémem ABS vyrobený v Číně. Stroj váží 210 kg, což je o 2 kg více než jeho starší verze. 

Benelli TNT 899 - rok výroby: 2010

Ponechává si také tříválcový motor o objemu 898 kubíků s výkonem necelých 89 kW (118 koní). Je však upravený tak, aby emise odpovídaly emisním normám v Číně.

Zatím čekáme, zda-li tyto vylepšení umožní prodej TNT 899 i na evropském trhu. Zároveň Benelli minulý rok uvedla, že plánuje vytvořit nové modely s použitím dvouválcového motoru o objemu 700 ccm a 900 ccm a tříválců. Domníváme se, že nový model TNT 899 bude právě jedním z nich. 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Benelli mezitím přidala do sortimentu několik konkrétních novinek mezi které patří i netrpělivě očekávaný model TKR 800. Společnost bude tento model vystavovat na motocyklovém veletrhu EICMA za týden v Miláně.