Trochu zklamáním byla včerejší a dlouho avizovaná prezentace Harley Davidsonu, ve které americký výrobce předem lákal na to, že s ním poletíme rychleji a dále. Zatímco jsme po prezentaci spíše zůstali sedět na gauči, rozčarovaní, že se vlastně toho moc nového nestalo. Harley Davidson modernizuje nabídku osmi modelů. Ty využívají již zavedené motory Milwaukee-Eight o objemu 117 palců (1917 ccm).

Popravdě, očekávali jsme že uvede i nějaké novinky s novým motorem Revolution Max, kdy jsme hovořili o tom že by mohl uvést nový a levnější Sportster. A každopádně něco s novým motorem. K tomu nedošlo, přestože je motocykl už očividně hotov.

Street Glide a Road Glide ST

Oba modely nesou prvky řady Bagger, která je populární zejéna ve Spojených státech. Tyto hot-rody kombinují motor Milwaukee Eight 117 s temnými a bronzovými detaily. Pro zajištění maximálního pohodlí jsou oba modely vybaveny paketem Grand America Touring, kombinovanými brzdami Brembo, Boom! Box infotainmentem s barevným dotykovým displejem a integrovanou navigací. Nesmí chybět tempomat a kompletní LED osvětlení. Street Glide ST je také vybavena Batwing kapotáží, kde Road Glide ST je tradičně vyvedena v Snarknose designu s dvěma předními světly.

Low Rider S a Slow Rider ST

Oba Low Ridery nyní patrí pod řadu Softail. Model S již tady byl, ale nově je trochu výkonnější - vybavený motorem Milwaukee Eight 117. Model ST je inspirován osmdesátými léty a FXRT kapotážemi.

Custom Vehicle Operations

Řada CVO je speciální, vždy vybavena něčím navíc, speciálními doplňky a příplatkovou výbavou "již v základu". Pro rok 2022 přináší čtyři inovované modely. CVO Road Glide Limited, CVO Street Glide, CVO Road Glide a tříkolku CVO Tri Glide. Každý z modelů je vyveden v exkluzivní barevné kombinaci a designem s ručně vyvedenými detaily. Všechny modely jsou osazeny motorem Milwaukee Eight 117, Cornering Rider Safety Enhancement (náklonové ABS, náklonová kontrola trakce, protiskluzový systém, kontrola tlaku v pneumatikách), audiosystémem Rockford Fosgate, adaptivními LED světly a bluetooth konektivitou k infotainmentu Boom! Box.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Inovované Harley Davidsony pro rok 2022 přinesou mnoho. Mnoho a vlastně nic zásadního. Inovace jsou samozřejmě v barevných kombinacích, v tom co je pod kapotou a nakonec vlastně téměř žádné. HD očividně nemá hotové to na co se čekalo a co již roky slibuje - motocykly s motory Revolution Max s objemem 975 kubíků. A nebo to hotové má a hodlá to ukázat později, aby se o značce kontinuálně mluvilo.