Indian má aktuálně v České nabídce tři "malé" Scouty. Zákazník si může vybrat čistý Scout, potom Scout Bobber a pro vyznavače klasičtějšího pojetí potom na vyplétaných kolech postavený model Scout Bobber Twenty. K této trojici se nově přidal i čtvrtý darebák, model Rogue, který kombinuje prvky třech předchozích a nějaké navíc.

Nejzásadnější změnou nového Rogue je jiné přední kolo. 19-palcový přední ráfek obouvá užší (a lehčí) pneumatiku a stroj se tudíž ochotněji vrhá do zatáček a do změny směru. S velikým předním kolem nevypadá až tolik usedle, čemuž napomáhá i komplexní lakování do černé matové barvy.

Rogue vyhoví zejména jezdcům vyšších postav, protože je vybaven vysokými řídítky z modelu Bobber Twenty. Nezalekne se ani delších cest vzhledem k drobné kapotáži, která účinně ochrání před poryvy větru a nepřízni počasí.

Zcela nová je i jednomístná sportovní sedačka Syndicate, která je za zády jezdce výrazněji vyvýšená a tudíž poskytne kvalitnější oporu při rychlé akceleraci, nebo při delších přesunech. Což může být pro někoho vhodné, protože Scout není nijaký usedlík. Vpřed vás pohání motorem o výkonu 94 koní. Ale ani případný batůžek nepřijde zkrátka, protože v balíčku Comfort je možné si doobjednat sedačku spolujezdce Syndicate, případně i s opěrkou. Stejně jako sestavu zavazadel pro delší vícedenní výlety.

Scout je puristicky navržený stroj, který vás nebude rozptylovat více než nezbytnou mírou informací. Jezdce informuje o základních jízdních hodnotách na centrálním kulatém přístrojovém panelu. Kdo by přece jen toužil po dalších vjemech, může si doobjednat otáčkoměr, který se montuje vedle základního "budíku". Ten je vybaven LED diodou indikující vhodnost zařazení rychlostního stupně.

Nový Rogue je dobrou zprávou i pro stávající majitele Scoutů. Sportovní sedačka Syndicate a nová kapotáž je nyní jako doplňkové příslušenství, které lze doobjednat již ke stávajícím Scoutům a Bobberům od roku 2015. Nový Indian Scout Rogue bude k dispozici ve třech barevných kombinacích, takže bude z čeho vybírat.

Více informací najdete na stránkách https://www.indiancz.cz/scout-family/

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Příklady příplatkové výbavy: