Už je to 50 let, kdy byla založena společnost CCM Motorcycles. Tento malosériový britský výrobce své jubileum oslavuje "vymazlenou" verzí svého scramblera Heritage 71, který stojí na platformě Spitfire.

Na této platformě proběhla takzvaná "nostalgia operation", která nemá přinést pouhé ostaření laku, nýbrž kompletní návrat k lehkým nekomplikovaným motocyklům osmdesátých let. Při této příležitosti byl rám kompletně svařen z titanových komponent, osazen 7-loukoťovými koly Dymag. Všechny viditelné šrouby jsou taktéž titanové a titanový je i kompletní výfukový svod a koncovka výfuku od QD Racing. Titanové jsou i stupačky a co není titanové, to je karbonové.

Tato titanová zhůvěřilost přinesla ušetření dalších 10 kilogramů hmotnosti, což je až neuvěřitelné číslo, když si vezmeme, nakolik je platforma Spitfire lehká.

Výsledná hodnota je na 136 kilogramech bez paliva. Jednoválcový motor SWM, který původně pochází z Husqvarny 630 dodává stroji výkon 63 koní a 66 Nm točivého momentu. Což dělá hodně zajímavý poměr výkonu a hmotnosti, blížící se supersportům.

Lehký rám je postaven na podvozku Öhlins a stroj brzdí brzdy Brembo. Přední kolo je osazeno radiálními čtyřpístkovými třmeny Brembo M4.32. V přední části bylo instalováno LED světlo s integrovaným akcelerometrem, který zajišťuje rozsvěcení jednotlivých LED segmentů a vytváří tím funkci náklonového svícení.

Cena výročního Heritage 71 prozatím není známá. Dá se očekávat, že ho bude vyrobena jen velmi omezená série. Vzhledem k tomu že cena standardního "Spitfire" je kolem 12000 €, cena titanové limitky nebude rozhodně nízká.