Buell drží své cestovní enduro pod pokličkou tak dobře, že mimo dvou (jeho vlastních) renderů se na světlo boží nedostalo vůbec nic. Motocykl by měl ukázat na akci Daytona Bike Week 2022, která začne 4. března 2022.

Otázka je, jestli držení pod pokličkou je ten správný marketingový krok, zejména ve světle nedávného uvedení Harley Davidsonu Pan America, před kterým nás HD pomocí různých detailů natahoval jak špagetu. Buell SuperTouring 1190 by měl být postaven na základě motoru a rámu modelu Hammerhead, který aktuálně prodává v motocyklu Buell 1190 RX.

Buell Ulysses XB12X (2008)

Vizuální rendery jsou očividně jen hrubým nástřelem toho, co bysme mohli od Buellu očekávat. Design stroje je do značné míry podobný letitému modelu - cestovního endura Buell Ulysses XB12X, který se prodával zhruba do roku 2009.

Dle konfigurace výfukových svodů je vidět, že osazen bude stále V-twin motor, který by měl dávat kolem 185 koňských sil a 137 Nm kroutícího momentu. K motocyklu se vyjádřil Bill Melvin, CEO Buell Motorcycles:

"Buell SuperTouring 1190 je turistický motocykl nové generace, jehož design opět přinese vzrušení z amerických motocyklů. Ve spolupráci s naším dodavatelským řetězcem můžeme oznámit, že přijde do prodeje tento podzim"

A aby to nebylo všechno, Buell oznámil, že uvede rovnou motocykly dva. Jeden cestovnější (SuperTouring) a druhý více dobrodružně orientovaný, který by se měl prodávat pod názvem Buell Baja DR.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Baja DR by měl být vybaven stejným motorem, ovšem se sníženým výkonem na 175 koní. Na trh by měl přijít v roce 2023.