Honda docela dost striktně drží pod pokličkou své nadcházející novinky. Přesto si ale nemůže dovolit komunikovat se zákazníky a neudržovat si fanouškovskou základnu - alespoň lehkým poodhalováním svých nadcházejících novinek. Jedna z nich by měla být Honda Hawk 11

Pro méně znalé, model Hawk prodávala Honda již v sedmdesátých letech. Na některých trzích byly takto přeznačené modely CB a v pozdějších letech dostávaly jméno Hawk i některé cestovní středněobjemové Hondy.

Hawk 11 se vyznačuje aerodynamickou polokapotáží, jejíž prapůvod můžeme vysledovat až do prototypu Hondy CB4 (Interceptor), který byl veřejnosti představen jako koncept na veletrhu EICMA 2017. Po předlouhých pěti letech si z tohoto prototypu bere LED kulaté světlo a nízké elegantní plexisklo na vrchu kapotáže.

Uvedený Hawk 11 je pouze render, pocházející z japonského magazínu Young Machine, který byl nakreslen na základě známých informací. Jako například obrázku zcela na konci článku. Hawk 11 by se měl stát kapotovanou náhradou již nevyráběné Hondy CB1100, která byla osazována čtyřválcovým, řadovým, vzduchem chlazeným motorem. Nový Hawk 11 by měl být osazen dvouválcovým motorem 1100, který poskytuje výkon 102 koňských sil. Ten se aktuálně montuje do cruiseru Rebel 1100, silničního cesťáku NT1100 a cestovního endura Africa Twin 1100.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Hawk 11 by měl být oficiálně představen na Osackém veletrhu, který se koná ve dnech 19-22. března 2022.