Společnost Buell Motorcycle Co. oznámila, že legendární Hammerhead 1190 se začne znovu vyrábět. Rezervace bude přijímat už od 1. listopadu letošního roku.

Již na jaře se všichni skalní fanoušci otřásali nadšením, když zjistili, že legendární značka vstala jako Fénix z popela. Nyní se navíc generální ředitel společnosti Bill Melvin nechal slyšet, že finišují továrnu a od 1.listopadu tak oficiálně zahajují výrobu tohoto amerického superbiku. Buell Hammerhead 1190 je tedy zpět v plné parádě.

Stroj bude vyráběn v Grand Rapids v Michiganu přičemž bude vybaven osvědčeným 72 stupňovým motorem V-Twin o výkonu 185 koní s kompresním poměrem 13,4:1, sportovním vstřikováním se čtyřmi vstřiky a točivým momentem 137 Nm. Unikátní podvozek a brzdový systém společnosti Buell jsou klíčem k jeho úspěchu. Hammerhead má speciální hliníkový design rámu Fuel-in-Frame, díky čemuž má stroj nižší těžiště a poskytuje tak rozložení váhy, které nemá konkurenci. Unikátní přední brzdový systém Buell s jedním kotoučem snižuje hmotnost předního kola a jezdci tak při absolutním výkonu poskytuje maximální odezvu. Navíc s váhou 190 kg je bike úctyhodně výkonný a opravdu rychlý.

Továrna taktéž oznámila, že dále pracuje na modelech spadajících do kategorií cruiser, touring a také dirt. No nechme se překvapit, co nám v Michiganu ještě nachystají. 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY