Tento sportovní cruiser vyrobený v USA byl sice představen už v roce 2017 na světové výstavě EICMA, do sériové výroby se ovšem dostane až v letošním roce. Jaké bude mít parametry?

Rovnou k věci. 1S bude vybaven dvouválcovým S&S motorem o objemu 2032 ccm s výkonem 124 koní a 156 Nm při hmotnosti 255kg a je mladším bratříčkem cruiseru KRGT-1. Dále je vybaven jednostrannou kyvnou vidlicí a osazen do ocelového rámu s karbonovou nádrží. Jízdní pozice je ale oproti jeho sourozenci spíše sportovní, s řídítky položenými nízko a stupačkami ve středu stroje. 

Motocykl bude dodáván s odpružením značky Öhlins, přičemž vpředu bude bržděn dvěma šestipístkovými třmeny ISR. Dále je vybaven 17" karbnovými koly BST, která jsou obuta pneumatikami Michelin Power RS v rozměrech 120/70 a 240/45, což je stejný rozměr jaký obouvá například Ducati Diavel, se kterým se ale designově rozhodně nedá srovnat. Arch je sériový custom s luxusní výbavou, přičemž si stále zachovává jedinečnou jednoduchost a tudíž i neotřelý charakter na poli dnešního trendu elektronicky přetechnizovaných strojů.

Motocykly z rukou Arch Motorcycles jsou zrozeny z vášně k motocyklům, kterou je Keanu Reaves pověstný. A i když cena prozatím není známá, můžeme se domnívat, že se vyšplhá nad úroveň svého sesterského modelu KRGT-1, kde je cena 145 000 eur, což je více než 3,5 milionu korun.