QJ Motor možná neslyšíte úplně často, nicméně vám bude určitě známější značka Benelli, kterou má tento výrobce pod křídly. QJ rozšíří svou nabídku o dva sesterské supersporty na shodném základu.

Základním kamenem je motor, který je dvouválcový paralelní osmiventilový dvouválec o objemu 693 ccm, který poskytuje výkon 76 koní. Oba motocykly vycházejí ze základu naháče SRK700, který jsme představili před několika měsíci.

Supersport bude vyráběn ve dvou variantách. Model 701 bude osazen brzdami Nissin a podvozkem značky Kayaba. Model 701R bude stát na podvozku Marzocchi. Model 701R bude také mít zadní letmo uložené kolo. Jednostranná kyvná vidlice bude zřejmě těžší a stát za hmotností o 5 kilogramů těžší než váží 701.

Naháč QJ Motor SRK700 - základ pro supersport 701

Hmotnosti tedy budou 193 a 198 kilogramů, což je sice více než váží Yamaha R7 (188 kg), ovšem kompenzováno o 4 koňské síly vyšším výkonem (Yamaha má maximální výkon 72 koní).

Oba motocykly budou vybaveny TFT přístrojovým panelem s možností připojení mobilního telefonu, dvoukanálovým ABS a dvěma jízdními režimy. Uvedení motocyklů na trh se očekává "velmi brzy".