Pohledem na nabídku výrobců je zřejmé, že jsme uprostřed rozkvětu scramblerů. Tedy motocyklů optikou dnešní doby vhodných pro každodenní ježdění po silnici, s občasnou možností úletu do lehkého terénu. Ve světě skůtrů byla pionýrem Honda se svým hybridním skůtrem Honda X-Adv, který byl a je osazen motorem 750 ccm s automatickou převodovkou DCT.

Po několika letech následoval o řád menší skůtr Honda ADV 350 a hlavně celá řada dalších značek a modelů, jako třeba Kymco DT X3560, nebo například Aprilia SR 125 GT.. Jednou z dalších, které by si chtěly ukousnout z tohoto koláče je Peugeot, který na příští rok připravuje adv skůtr o objemu 400 ccm.

Podle zveřejněných obrázků je zřejmé kam Peugeot směřuje. Přední USD vidlice s vyšším zdvihem odpružení, přední 17-palcové kolo s drátovým výpletem je osazeno dvěma kotouči, s dvěma radiálně umístěnými brzdovými třmeny.

Zadní kolo zdá se být 15-palcové a na první pohled nám neladí podivné rozměry. Zejména zbytečná délka, která by se spíše hodila ke skůtru kategorie Grand Turismo, než ke skůtru, který by měl vynikat obratností v nějakém tom terénu.

A také výfukový svod, který je připravený k utržení, nebo totálnímu zmuchlání na prvním kořenu, který byste chtěli s tímto skůtrem přejet.

Motor by měl být již z Peugeotu známý 400-kubíkový jednoválec, který podává maximální výkon 35,6 koní. Stroj by se měl objevit v prodeji na začátku roku 2023.