Už několik let čekáme na první model ve spolupráci společností Harley Davidson a Qianjiang. Mezitím co v roce 2019 uvedli, že jejich první model bude vyroben v Číně, tak v zákulisí pracují na dalším modelu tentokrát s 500 ccm dvouválcovým motorem.

Je tedy možné, že Harley Davidson 500 bude na trhu dokonce dříve než plánovaný model 353R, který bude mít upravený motor z naháče Benelli 302s.

Teď se ale vraťme k modelu 500cc, který byl uveřejněn na internetu ve stádiu emisní zkoušky.

 

Na první pohled si můžeme všimnout, že celý podvozek až po přední vidle si převzal z Benelli Leoncino 500. Od rámu až po 50mm obrácené vidle má model identické díly spolu s Leoncinem. Dále má stejný i držák poznávací značky, řídítka se zrcátky, přední a zadní kolo a stupačky. Co  má výrazně jiné je však nádrž. Nádrž je hranatějšího tvaru a má jasně vyobrazený znak z HD Pan America a Sportster S.

Také přední světlo spolu s budíky je trochu jiné. Zbytek modelu se inspiruje designem starších Harley Davidson modelů. Přítomnost ochranné fólie na sedadle a dokončená barva i s HD logem působí jako téměř připravený model k uvedení na trh.

 

Benelli Leoncino 500

Spekuluje se ale, že samostatný motor převezmou z MV Agusty Lucky Explorer 5.5, která byla představena na veletrhu EICMA. Ten bude mít výkon 35 kW při 7500 otáčkách za vteřinu, aby motocykl mohli řídit i vlastníci řidičského průkazu A2. Točivý moment má 51 Nm při 5500 otáčkách za minutu.

Více o motocyklu s tímto motorem se dozvíte na odkazu: Mv Agusta představuje nový adventure Lucky Explorer Project 5.5

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Na pořízených fotografiích je vidět kombinace dvou odstínu šedé barvy. Stejné barvy měla i 338R, která byla na internetu uveřejněna v roce 2020.