Ducati v rozsáhlém videu ukázala, co všechno předcházelo vzniku modelu Desert X a jakou cestou se ubíral vývojový tým, aby uvedl Desrt X co nejdříve na trh.

15-minutové video které začíná v designovém centru Ducati v Borgo Panigale, kde se rozhovoru o designu ujal Andrea Ferraresi. Rozhovor pokračuje s technickým týmem, s šéfem vývoje Rierluigim Zampierim kde je zřejmé, že v době nejsilnější koronavirové pandemie a navzdory všem omezením se v Ducati testovalo a vyvíjelo ze všech sil. Až natolik si byla Ducati jistá úspěchem svého nového modelu.

 

Desert X již byl oficiálně představen v Dubaji na světové premiéře. Široké veřejnosti bude představen na World Ducati Week 2022, který se uskuteční ve dnech 22-24. června na závodním okruhu v Misanu.

Ducati DesertX je globální motocykl, který je zcela od základu nově postavený. S důrazem na co nejnižší hmotnost, funkčnost v poměru k rozumné ceně. Jedná se o první Ducati v moderní historii, která byla od prvního záměru konstruována pro kombinaci kol 21 a 18 palců, tudíž pro offroad použití. Kolem symbolu 21/18 vytvořila Ducati k modelu DesertX celou kolekci příslušenství a oblečení, které tímto symbolem charakterizuje příslušnost ke špinavým smradlavým chlápkům, kteří prozkoumávají planetu Zemi. Výrobce se netají faktem, že aktuální moderní design se snažil navrhnout tak, aby stroj připomínal dakarské speciály devadesátých let, které měly obvykle dvě kruhová světla. Stroj je navržen jako cestovní univerzál. Pokud budete jezdit sám, můžete sundat sedačku spolujezdce a na její místo umístit přídavnou nádrž, nebo prostor využít coby plotnu pro ukotvení dalších zavazadel. Standardní sedačka je zaměnitelná za rovnou rally sedačku, která umožní volnější pohyb ve stupačkách dopředu a dozadu.

Pro robustnost konstrukce použila Ducati to co dobře umí. Příhradový rám hostí hliníkovou prostorovou kyvnou vidlici a plně nastavitelný podvozek značky Kayaba. Ten poskytuje dráhy odpružení 230 pro přední a 220 milimetrů pro zadní kolo. Přední tlumiče Kayaba o průměru 46 milimetrů disponují možností nastavení tuhosti pružin. Na levé vidlici pak můžete doladit útlum kola, na pravé vidlici potom odskok kola. Předpětí, útlum i odskok kola je možné nastavit i pro zadní kolo. Světlá výška motocyklu je 250 milimetrů. Brzdy dodalo Brembo. Vpředu to jsou čtyřpístkové monobloky Brembo M50 a 320-milimetrové kotouče, vzadu pak dvoupístkový třmen Brembo a 265-milimetrový kotouč.

O pohon se stará motor Ducati Testastretta 11° s objemem válců 937 ccm, v poslední generaci, který je o 1,7 kilogramů lehčí. Motor má výkon 110 koní (81kW) při 9250 otáčkách. Výkonu sekunduje točivý moment 92Nm při 6500 otáčkách. Stroj se bude prodávat i verzi s výkonem 35kW pro držele řidičáku A2. Ducati doporučuje výměnu oleje po 15 tis. kilometrech a seřízení ventilových vůlí po 30 tis. kilometrech. Pro DesertX byla v motoru upravena převodovka, čímž se zkrátily kvalty, aby lépe vyhovovaly jízdě v terénu. Zejména první a druhý rychlostní stupeň. Šestý rychlostí stupeň je rychloběžný a na úrovni Multistrady 950. Tedy ideální pro dálniční přesuny. Standardní výbavou DesertX je řadící quickshifter pro řazení nahoru a dolů.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY