Jak se blíží podzim a s ním série podzimních motocyklových veletrhů, množí se na silnicích připravované prototypy, či finální motocykly, které na nich výrobci představí. A aby je představit mohli, musí je někde nafotit. A nezřídkakdy fotí pouze oni...

Takže byly takhle v italských Alpách pořízeny fotky připravovaného Transalpa 750, jehož ochrannou známku si Honda před nějakou dobou prodloužila a dala tím příčinu všech spekulací.

Malá Africa se v mnohém liší od té veliké. Přední část je velmi podobná motocyklu NC750X, ovšem zde veškerá podoba končí. Je zřetelně vidět, že v přední části jsou dva výfukové svody, což indikuje instalaci dvouválcového řadového motoru, který ovšem není podobný žádnému známému agregátu z dílny Hondy. Tudíž se zřejmě bude jednat o úplnou novinku - zřejmě stejný motor o objemu 755 ccm, který se bude montovat do připravovaného Hornetu. V něm by měl mít výkon kolem 90 koní. V podání Transalpu můžeme čekat výkon kolem 85 koní.

Na druhý pohled je vidět, že (alespoň tento model) má bohatou výbavu. Rozměrný hliníkový kryt motoru, pod kterým jsou padací rámy, kryty rukou a již v základu zadní nosič. Je samozřejmě možné, že Honda pořizuje v tomto případě fotky nějakého vrcholného modelu a v nabídce bude i levnější a méně vybavený model. Tento kousek má podobná kola jako Africa Twin Adventure Sports, tedy o rozměru 21 a 18 palců a vyplétaná dráty.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Jinak nic jiného není o novém Transalpu známo. A dokonce ani to, zda-li to vůbec bude 750. Klidně to totiž může být i 800ccm verze.