Damon Motor chce brzy začít prodávat svůj HyperSport a jeho nahatější verzi HyperFighter. Zákazníci se mohou o ně porvat, protože Damon na předobjednávkách vybral již 2,25 miliardy korun. Přesněji více než 90 milionů dolarů na více než 3500 objednaných motocyklů.

Takto vysoká částka je pro startup hodně povzbuzující, protože dává naději, že firma bude mít po nějaký čas o zábavu postaráno. Damon spustil výrobu nulté série HyperSportu již v lednu a nyní spouští výrobu HyperFighteru. Naháče, který vychází z plně kapotovaného HyperSportu a sdílí společnou techniku. Ten by měl přijít do prodeje v první polovině roku 2023.

Damon se nestydí pochlubit širokou škálou technologické výbavy. Předně je to výkon 200 koní, který stojí za akcelerací z nuly na sto za 3 vteřiny. Poté jsou to kvalitní podvozkové prvky z dílny specialisty Öhlins a nesmí chybět ani Brembo, které zásobuje stroj brzdovými třmeny Stylema a brzdovými kotouči T-Drive. Na vrcholu ovšem stojí výbava elektronická. Motocykl je vybaven systémem CoPilot, který využívá kamer s vysokým rozlišením a lidarů, které zásobují daty systém vybavený prvky strojového učení. Ty vyhodnocují jízdní situaci, označují objekty v možném kolizním kurzu a pomocí haptické odezvy do řídítek je schopen varovat řidiče před možným nebezpečím.

Motocykly Damon budou také připojeny stále k internetu pomocí 5G technologie. Budou tedy majiteli reportovat svůj stav, případně stav, v jakém se nacházejí při připojení k nabíječce. V nabídce budou dvě baterie o kapacitě 20 a 16 kWh. Dvacítka má nabídnout dojezd 320 kilometrů po dálnici, nebo 480 kilometrů ve městě. A také dva motory o výkonu 200 a 150 koní. Oba dosahují maximální (limitované) rychlosti 240 km/h, přičemž bude možné limit otevřít a jet až 320 km/h.

HyperSport bude prodáván ve třech variantách, přičemž ta nejvybavenější bude limitovaná edice Colossus čítající 100 kusů. Ta bude v přepočtu bez daně a cla stát kolem 600 tis. Kč. Levnější bude verze Unlimited 20, která nabídne 200 koní, baterii s kapacitou 20 kWh. Jeho cena by měla být v přepočtu 430 tis. Kč bez cla a daní. Nejlevnější verzí bude Unlimited 15, s výkonem 150 koní a baterií 16 kWh a cenou 330 tis. Kč.