Vyplétaná kola do boků v rozměrech 21-18", odpružení s dlouhým zdvihem a dvouválcovým motorem odvozeným od motoru, které používá BMW. Tak se prezentuje nový Voge 900DS, kterého se podařilo zvěčnit na těchto špionážních fotografiích. Tento model by mohl, podle předběžných informací, být k vidění na EICMě 2022.

Nové Voge 900 DS je podle fotografií připraveno vyrazit na dealerské showroomy. Fotografie byli pořízené na východě a tento model by tedy měl být vrcholem řady DS, která je nyní zastoupena modely 300 DS, 500 DS a 500 DSX a také 650 DSX. Technické informace ohledně tohoto nového modelu zatím nebyly zveřejněny, ale mnohé nám napoví tyto fotografie.

Na první pohled si všimneme "podobnosti" s některými modely řady BMW, což má své opodstatnění. Voge je totiž prémiovou značkou čínské společnosti Loncin Motorcycle. Ta vznikla v roce 2018 proto, aby fabrika mohla vyvíjet i jiné motocykly než ty, které již v nabídce jsou a to s vyšším výkonem a pokročilejší technologií. Čínský gigant Loncin spolupracuje s BMW Motorrad téměř deset let. Ve fabrice se vyrábí jak motory bavorských skútrů, tak řadové dvouválce používané v modelech řady "F". Je tedy pochopitelné, že Voge tak využila tohoto partnerství k tomu aby vytvořila nový 900 DS.

Není úplně jasné, který dvouválec Voge využije. Má na výběr z motoru z  F 900 XR a F 900  s 895 ccm, 105 koní a 92Nm, nebo dvouválec z F 850 GS s 853 ccm, 95 koní a 92 Nm. Rám, odpružení, paprsková kola a bezdušové pneumatiky, stejně jako brzdové třmeny Brembo, jsou také nápadně podobné německému GS. Z obrázků se zdá, že vyplétaná kola jsou obuta pneumatikami Michelin Anakee. Ve předu jsou vidět USD vidle s dlouhým zdvihem a vzadu monoshock odpružení. Vybaveno je rozměrnějším plexi štítkem, LED světlomety, přídavná světla a ochranné rámy z boku stroje, společně s držáky kufrů. Na fotkách nad světlometem se zjevně ukrývá integrovaná čočka, která by mohla sloužit jako palubní kamera.

Nové Voge 900 DS zatne konkurenční drápek nejen mezi stávající výrobce, kde by mohlo konkurovat BMW, Triumphu, či nadcházející Hondě Transalp 750, ale zejména si pohrát s domácí konkurencí. Jistě zostra postaví CFMOTO 800MT, či nadcházející Benelli TRK 800 V aktuální chvíli nejsou v dispozici žádné informace o představení tohoto nového modelu, ale soudě podle fotografií by k jejímu představení mohlo dojít velmi brzy a vzhledem k tomu, že termín EICMa je již za dveřmi, tak se ho možná dočkáme již zde. Tak se budeme těšit, co vše nám výstava ještě přinese.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY