Ke sklonku motocyklové sezóny se chtějí tradičně vytáhnout výrobci s novinkami na sezónu příští. Veletrh EICMA představí stroje modelového roku 2023 a i vy se na ně můžete přijet posadit.

Letos je na EICMA přihlášeno více než 1300 značek. Nejenom výrobců motocyklů, ale všeho, co se kolem motorek točí. Vedle nejnovějších strojů se budeme moct pokochat unikátními stavbami, vyzkoušet si nejnovější helmy, osahat si na místě mnoho variant nejnovějších modelů oblečení.

EICMA je ale také o budoucnosti. Zajímá vás co se bude vyrábět za 3-4 roky? Výrobci často na EICMA ukazují své prototypy, které jsou teprve v přípravě a které se ukáží na showroomech teprve za několik let. A nejenom motocykly, ale i různá technologická řešení, elektronické komponenty, komunikace, kamerové systémy, radarové, laserové  a lidarové asistenty řízení a mnoho mnoho dalšího. A nebudeme zastírat - zcela jistě se na veletrhu objeví spoustu technologií elektricky poháněných motocyklů a jízdních kol.

79. ročník tohoto veletrhu bude o něco větší než byl vloni. Z více než 1300 vystavovatelů je jich více než 20% zcela nových, připravených dovézt na ukázku své novinky. Oproti loňskému ročníku němu přidá ten letošní další jeden výstavních pavilón, což značí že jich bude celkem šest, ve třech výstavních halách. Pro představu, jedna hala = cca celý veletrh Motocykl v pražském PVA. A to není vše. Mnoho expozic je i venku před pavilóny.

Na veletrhu se bude konat tradiční show MotoLIVE. Za jednou z hal na rozlehlém parkovišti se budou konat motokrosové závody a program celého veletrhu je protkán různými motocyklovými akrobatickými show. Přítomni budou piloti všech šampionátů motocyklových závodů, které budete moct potkat na stáncích jejich sponzorů.

Ve venkovní aréně budou také tradičně připraveny testovací dráhy, kde si budete moct vyzkoušet jízdu na vybraných modelech motocyklů.

79. ročník motocyklového veletrhu EICMA 2022 bude otevřen pro veřejnost oficiálně od 10. do 13. listopadu 2022. Kdo na veletrhu EICMA ještě nebyl, dostat se na něj je velice snadné. Autem je nejrychlejší jet přes Německo a Švýcarsko, kolem Bodamského jezera a na jih. K výstavišti Fiera Milano Rho přijede přímo po příjezdové dálnici do Milána směrem od jezera Como.

Pokud byste letěli letadlem, ideální je přistát na letišti Milano-Malpensa a přímo od terminálů jezdí cca každých 30 minut shuttle bus Shuttlemalpensa přímo na výstaviště. Tím stejným busem se poté dostanete i zpět. Shuttle bus má konečnou zastávku přímo před hlavním vstupem na veletrh.

Pokud dorazíte dřív a budete se v Miláně ubytovávat, ideální je hledat ubytování poblíž metra, červená linka č. 1. Ta má konečnou zastávku také na výstavišti Fiera Milano Rho.


Lístky na veletrh si můžete koupit přímo na místě, ovšem čekejte poměrně dlouhé fronty. Ideální je koupit si je předem online a do e-mailu vám dorazí vstupenka s QR kódem, který vás pustí přes vstupní karusel. Koupit předem je možné na https://ticketseicma.it/en/28171-eicma/