Ducati přiveze rovnou dvě limitované série Panigale V4. Jenak je to Panigale V4 Bagnaia 2022 World Champion Replica a za druhé to bude Panigale V4 Bautista 2022 World Champion Replica. Objednat ji můžete ze limitovaných 260-kusových sérií.

Tyto speciální modely budou vyvedeny v podobných barevných variantách jako závodní stroje seriálů MotoGP a WSBK. K motocyklu samozřejmě získáte i certifikát autenticity motocyklu.

Rok 2022 byl pro Ducati vskutku speciální. Ve stejné sezóně vyhrála titul šampióna jak v MotoGP, tak v mistrovství světa superbajků WSBK. Tento triumf hodlá náležitě zpeněžit a to rovnou ve dvou 260-kusových sériích jejich nejsilnějších Panigálek, u kterých jsme si jistí, že s vysokou pravděpodobností skončí u sběratelů či v muzeích.

Oba motocykly budou zbarveny do identických barevr MotoGP a WSBK speciálů Álvara Bauticsty a Pecca Bagnai. Oba tito jezdci je navíc opatří autentickým podpisem na nádrži motocyklu, které budou následně ochráněny vrstvou bezbarvého laku.

Stejně jako závodní motocykly, i tyto repliky budou osazeny pouze sedačkou jezdce, budou mít CNC frézované horní brýle, ve kterých bude vygravírováno sériové číslo. Z technické stránky budou motocykly osazeny suchou spojkou STM-EVO SBK, homologovanou výfukovou koncovkou Akrapovič, která je o 2 kilogramy lehčí než ta originální. Dále to budou brzdové třmeny Brembo Stylema R, společně s brzdovou pumpou Brembo MCS s dálkovým ovládáním jejího nastavení, CNC nastavitelné stupačky Rizoma a racingové plexisklo.

 

Můžeme pokračovat tepelným krytem zadního výfukovéhoh svodu, speciálním krytem alternátoru, předním i zadním blatníkem a chladícím náfukem předních brzd, kteréžto všechno toto je vyrobeno z karbonu. Z kombinace karbonu a titanu je vyroben chránič jednostranné kyvné vidlice. Speciálně edice Álvaro Bautista bude mít vrchní část nádrže z přiznaného kartáčovaného hliníku.

Oba motocykly budou opatřeny systémem Ducati Data Analyser+ pro vyhodnocování jízdních dat na závodním okruhu. Speciálně pro závodní okruh bude k oběma strojům dodáván karbonový otevřený kryt spojky a také kit pro odstranění SPZ, zrcátek a blinkrů. A také závodní víčko nádrže.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Fakt, že motocyklů bude v každé sérii vyrobeno jen 260 se podepisuje i na ceně. Ta by se měla pohybovat kolem 63500 €